AcasăNewsMinistrul Muncii: Medicii rezidenti vor avea salarii duble din 2014

Ministrul Muncii: Medicii rezidenti vor avea salarii duble din 2014

Ministrul Muncii, Mariana Campeanu, are o veste buna pentru medicii rezidenti: din 2014 vor avea salariile dublate.

Ministrul Muncii a explicat ca, incepand de anul viitor, salariile bugetarilor cu venituri mici ar putea creste. In primul rand, cei care vor beneficia de majorari vor fi medicii rezidenti, care vor primi salariile dublate fata de acest an.

„Vrem sa ii plasam pe o grila superioara asa incat sa poata sa beneficieze de la inceput de un salariu mai mare. Cred ca discutia a fost in guvern despre 1.200 de lei”, a declarat Mariana Campeanu, la Romania TV.

Daca medicii rezidenti trebuie sa astepte pana anul viitor, pensionarii sunt ceva mai norocosi. Ei isi vor primi pensiile majorate incepand de anul acesta.

„Chiar de anul acesta, datorita recalcularii, 200.000 de pensionari vor primi indexari de peste 4 la suta. In afara de valoarea punctului de pensie care creste, in afara de aceasta corectie pentru cei care au intrat noi in sistem, incepem sa dam si restantele la marirea care s-a facut pentru grupele de munca, 0-25, grupa a II-a, 0-50 grupa intai care au fost acordate numai in 2009, atunci cand a fost si an electoral”, a mai adaugat ministrul.

author avatar
Andra Nesu
1.290 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger