AcasăNewsMinistrul Justitiei: Raportul MCV are iz politic, foloseste standarde duble

Ministrul Justitiei: Raportul MCV are iz politic, foloseste standarde duble

Chiar daca nu a reactionat “la cald”, cum au facut multi oficiali ai statului, in cursul zilei trecute, cand s-a aflat ce contine cel mai recent raport MCV la adresa Romaniei, Tudorel Toader nu a lasat neanalizate criticile Comisiei Europene.

Ministrul a subliniat in prima instanta ca Romania respecta standardele europene, “dar legiferam in limite constitutionale pentru romani”. Amintind ca in prima faza au fost patru recomandari, iar apoi “din 4 au ajuns 12 recomandari” si cu cele 8 adaugate mai nou s-a ajuns la 20, Toader a exprimat o opinie transanta cu privire a acest raport. “De data aceasta tind sa cred faptul ca raportul are iz politic, are multe interese, Raportul foloseste standarde duble si se raporteaza la obiective mobile, miscatoare”, a sustinut Tudorel Toader, miercuri dupa-amiaza.

Oficialul aflat in fruntea Ministerului Justitiei a mai tinut sa sublinieze un lucru -una este recomandarea, alta este legea. “Sa nu va imaginati ca o recomandare poate sa aba putere juridica peste legea nationala si peste o lege care este validata de CCR. Da, le evaluam, le luam in considerare, le respectam prin aceasta grila (…) pentru ca eu, personal, nu neap ca ministru, dar ca jurist, am mari semne de intrebare cu privire la (…) Mecanismul asta. Sa ni se spuna suspendati aplicarea legilor, suspendati procedurile de revocare, opriti un proces de legiferare, este cam mult si iese din tiparul acestui MCV”, a conchis Toader.

Amintim ca, in cazul Romaniei, Mecanismul de Cooperare si Verificare a fost instituit in decembrie 2006.

161 afisari

5 COMENTARII

  1. Tudorele si ne aperi tu de rusi cand or intra cu tancurile peste noi daca nu-ti mai place UE? Sau chiar rusii te-au pus acolo la minister ca se aude ca ai cam avea origini rusesti?

    • Nu ne apara nimeni de rusi,dar cand va veni sorocul,actualii nostri stapani,ne vor lepada primilor veniti.Se vede cum isi dau mana pe sub mese rusii cu europenii ce conduc uie si cu americanii ce ne-au ocupat,la cererea nostra,dar situatia se poate schimba ca la Malta,sa recitim intelegerile de acolo poate ne-a scapat ceva,sau nu am inteles totul la prima lectura..A trecut vremea cu invazia tancurilor,acum este vremea invaziei economico-financiare,sa-i intrebam pe rusii de la ALRO Slatina sau pe rusii de la OMV-Petrom.

  2. Nu mai consumati otravuri degeaba,nu va mai fi niciun razboi de cucerire,iar daca va fi va fi ultimul al civilizatiei umane.Impartirea sferelor de influenta,adica a coloniile, se va face ca si ultima data la Malta,stiind ca inceputul a fost Yalta,insa atunci inca nu se terminase razboiul mondial II,cand ce sa vezi soarta noastra a fost trecuta pe un servetel de hartie pe care se stersese stalin la…..Oare de ce am fost fortati sa ne distrugem economia,sa distrugem armata=avem de trei ori mai putina si ca de obiceiul din ultimele secole,prost inzestrata,dar bine pregatita,oare?Nu ne apara nimeni,fiti seriosi,dupa ce stapanii coloniei vor termina de stors lamaia ne vor plasa fara remuscari la alt,i stapani.

  3. MCV-ul,o simpla unealta,ca si celelalte din justitie,servicii,politica,folosita de stapanii coloniei ca sa ne tina in jug,cine nu vede nu crede,dar ar putea sa se informeze mai pe indelete si cu rabdare,fara manipulare.Se intreaba unii de ce nu suntem precum bulgarii,polonezii,ungurii,italienii,grecii etc.,un raspuns ar fi ca avem prea multi lasi,tradatori,mercenari in solda strana,etc. pe metru patrat,plus politicieni care apeleaza prea pres la stapani ca sa ia si ei puterea de a ne fura mai cu spor,pentru al nostru viitor,egal interesul national,cica.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger