AcasăNewsMinistrul Finantelor, precizari despre suma pe care statul trebuie sa o recupereze...

Ministrul Finantelor, precizari despre suma pe care statul trebuie sa o recupereze de Iohannis

Teodorovici s-a dezlănțuit, după tragedia de la Neamț: ”DEMISIA, gu-WERNER IOHANNIS!!” (foto: Facebook)

Oficialul guvernamental aflat in fruntea Ministerului Finantelor a facut vineri – la o zi de cand seful PSD facuse public trimitere la acest subiect – noi referiri la procedurile de urmat in vederea recuperarii, de catre statul roman, a sumelor incasate drept chirie de pe imobilul din Sibiu pierdut definitiv in instanta de catre seful statului.

„Ca sa inlatur orice fel de speculatie, nu este facuta la comanda cuiva, pentru ca nu sunt genul care sa actioneze la comanda si nu inteleg aceasta abordare, (…) la mine nu este cazul. (…) Vorbim doar de imobilul din strada Nicolae Balcescu nr. 29 din Sibiu, acel imobil care pentru perioada 2001-2015 a apartinut familiei Iohannis si a mai fost inca o persoana (…), perioada pentru care in mod normal, logic si corect si mai ales moral statul trebuie sa-si recupereze sumele aferente acelei perioade. Astazi, statul nu inca proprietar al acelui imobil. (…) Instanta a anulat clar modul in care s-a facut transferul acelui imobil catre familia Iohannis. Asta inseamna ca se poarta discutia intre cine este proprietarul imobilului din strada Nicolae Balcescu – anume fie statul roman, fie o alta persoana care a depus in instanta o astfel de actiune, revendicand o parte a acelui imobil, deci discutia se poarta intre cine este proprietar. Deci sigur familia Iohannis nu mai are niciun fel de drept asupra acelui imobil. (…) Trei persoane au fost care au beneficiat de acele chirii”, a anuntat Teodorovici, vineri, intr-o conferinta de presa de la Bistrita.

Facand referire la sumele de recuperat de catre statul roman, ministrul Finantelor a detaliat: „sumele au fost 1.278.856 chiria pentru care s-a platit impozit de catre familia Iohannis de 154.160. Deci, suma este clara. Impozitul, asemenea. (…) Suma de aproximativ 2.600.000 de lei trebuie sa fie recuperata de statul roman. Noi spunem ca statul roman este proprietarul acelui imobil. (…) Ar fi corect, legal si, repet, moral din partea dlui presedinte sa faca plata acelei sume imediat catre statul roman. Din familia Iohannis 1.278.856 lei, plus cealalta parte implicata, restul de 1.300.000 de lei, ambele parti trebuie sa plateasca catre stat aceasta suma”.

author avatar
Andrei Coman
311 afisari

1 COMENTARIU

  1. Nu se poate recupera nimic de la MUTALAK,ARE MULTI COPII SI TREBUIE SA-I INTRETINA,SAU NU,ARE IMUNITATE totala in Colonie fiind Guvernator=Diktator.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger