Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Finantelor anunta: taxa de 2%. “Stabilita printr-o directiva europeana”

Ministrul Finantelor anunta: taxa de 2%. “Stabilita printr-o directiva europeana”

Autor:

Ionut Misa a anuntat, seara trecuta, la TV, ca va fi o taxa, de 2%, pe care “o plateste angajatorul la fondul de salarii”. Aplicabila atat la stat, cat si in privat – “taxa de solidaritate”.

 

misa 350x165 Ministrul Finantelor anunta: taxa de 2%. Stabilita printr o directiva europeana

UPDATE: “Nu e vorba de o taxa noua, e o contributie”, a sustinut, in urma cu scurta vreme, de la Parlament, ministrul Finantelor. “Avem calculat si un impact bugetar (…) va fi aplicata cu data de 1 ianuarie 2018”, a mai anuntat Misa.

“E o taxa prevazuta la nivelul Comisiei Europene, nu e o taxa noua pe care o instituie Guvernul. (…) Exista o directiva europeana care ne obliga sa aplicam un anumit procent fondului de salarii. Si aceasta taxa nu poate fi eliminata sub nicio forma, fiind stabilita printr-o directiva europeana”, a sustinut Misa, miercuri seara, la Antena3.

sursa foto: captura video Antena3


3 comentarii to Ministrul Finantelor anunta: taxa de 2%. “Stabilita printr-o directiva europeana”

  1. ??????

    Considerați că actualul ministru de finanțe ar trebui să fie preocupat îndeosebi de implementarea “split TVA”, nemailăsând un personaj nepregătit în domeniu fiscal ,precum Mihai Tudose, să facă afirmații referitoare la problematica fiscală ? Remarcați și că fiscalitatea este “atributul exclusiv” al guvernelor și nu al directivelor Uniunii Europene,?

  2. ??????

    Considerați că actualul ministru de finanțe ar trebui să facă o “analiză”, pe care ar putea să o prezinte și în mod public, a felului în care firmele înscrise în declarațiile de interese ale politicienilor își achită obligaiile fiscale către bugetele publice și dacă respectivii politicieni s-ar putea afla în situații de incompatibilitate la votarea unor inițiative fiscale ale Ministerului de Finanțe, ce ar putea să nu le fie “convenabile” ?

  3. ??????

    Când considerați că va oferi domnul ministru de finanțe o informare publică referitoare la felul în care firmele cu acțiuni la purtător își achită obligațiile către bugetele publice ?


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!