Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Finantelor: “Accizele la carburanti nu scad in 2016”

Ministrul Finantelor: “Accizele la carburanti nu scad in 2016”

Autor:

Eugen Teodorovici, ministrul Finantelor, anunta ca mult asteptata scadere a accizelor la carburanti nu va mai avea loc in 2016.

 

Teodorovici 4 Ministrul Finantelor: Accizele la carburanti nu scad in 2016

Noul Cod Fiscal prevedea o scadere a accizelor la carburanti cu 20% pentru anul viitor, dar respectivul amendament a fost scos din proiect de Comisia de buget a Senatului.

“Propunerea noastra, pentru a reduce acciza de anul viitor la combustibil, a fost eliminata de catre Senat. Mai exact de catre Comisia de buget. Asta inseamna pe buget un efort mai mic cu peste trei miliarde de lei”, a declarat Eugen Teodorovici.

Varianta Guvernului pentru Noul Cod Fiscal prevedea o reducere de pana la 20% a accizelor la carburanti. Daca prevederea respectiva trecea de Comisia de buget, am fi asistat la o scadere a pretului la pompa in conditiile in care, in 2013, carburantii s-au scumpit o data cu aparitia supraaccizei de 7 eurocenti pe litru.

In plus, Eugen Teodorovici, ministrul de Finante, sustine ca impozitul pe dividende nu va fi eliminat. Totusi, exista si o veste buna. Respectivul impozit va scadea de anul viitor.

“In Senat s-a facut un amendament si s-a propus o impozitare cu 5% din 2016. Este totusi o scadere substantiala de la 16 la suta, cat e azi, la 5 la suta”, a mai spus ministrul Eugen Teodorovici, conform b1.ro.Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 26-09-2017
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!