AcasăNewsMinistrul Educatiei: "Sistemul de educatie din Romania este unul foarte bun"

Ministrul Educatiei: „Sistemul de educatie din Romania este unul foarte bun”

Sorin Cimpeanu, ministrul Educatiei, a tinut sa se laude, marti, ca „sistemul de educatie din Romania este unul foarte bun”.

Cimpeanu anunta ca „s-au investit resurse de nota 9 in educatie” si ca „rezultatele vor fi si mai bune, dupa ce vor fi implementate noile programe prevazute pana in 2020”.

Mai mult, ministrul Educatiei spune ca „344.000 de cadre didactice, nedidactice si personal auxiliar beneficiaza de majorarile salariale de 26,7% din 2015”.

In legatura cu viitorul invatamantului romanesc, Sorin Cimpeanu anunta ca „avem nevoie de o curricula noua, de manuale noi, infrastructura scolara, stiu ca avem probleme cu cabinetele scolare si resursa umana. Fara resursa umana nu putem face noua curricula. Nu as vrea sa avem programe noi si sa se predea cum se preda. Anul acesta vom incheia cu 4 la suta din PIB, este adevarat, mare parte ocupata de plata titlurilor executorii. In decembrie vom plati ultima transa”.

Ministrul Educatiei se lauda cu cele 266 de premii internationale obtinute de elevii romani, dar se vaita si ca „avem 15,7 elevi la un post didactic. Avem nevoie de revizuirea acestor norme. Nu arata bine numarul mare de elevi la un cadru didactic”.

author avatar
Cristi Ionita
127 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger