AcasăNewsMinistrul Educatiei: "Noua Lege a Educatiei va intra in dezbatere publica in...

Ministrul Educatiei: „Noua Lege a Educatiei va intra in dezbatere publica in luna iunie”

sursa foto: obiectiv.info

Sorin Campeanu, ministrul Educatiei, a anuntat ca noua Lege a Educatiei va intra in dezbatere publica in luna iunie.

sursa foto: obiectiv.info

Ministrul Educatiei sustine ca misiunea autoritatilor nu este tocmai una usoara in conditiile in care „trebuie sa centralizam intr-o maniera sistemica toate observatiile venite din partea societatii pentru ca reglementari sustenabile si stabile in timp nu pot fi adoptate decat printr-un larg consens”.

Sorin Campeanu anunta ca exista posibilitatea ca autoritatile sa ia in calcul un act normativ care sa se poata aplica pentru toate nivelurile de invatamant sau se poate merge pe varianta cu adoptarea unei legi separate pentru fiecare ciclu de invatamant.

„Deocamdata avem tot felul de discutii si variante. Poate fi o lege a educatiei pentru preuniversitar, o lege a invatamantului superior si, separat, un statut al personalului didatic. Poate fi, insa, si o lege unitara pentru intreg sistemul de invatamant, care sa includa si preuniversitarul si universitarul si statutul personalului didactic. Aceasta problema va fi un element principal al dezbaterii publice”, a spus Sorin Campeanu, ministrul Educatiei.

author avatar
Cristi Ionita
258 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger