AcasăNewsMinistrul Educatiei a demisionat. Valentin Popa pleaca din Guvern

Ministrul Educatiei a demisionat. Valentin Popa pleaca din Guvern

Dupa ce orele trecute s-a aflat ca ar fi discutat cu Liviu Dragnea la Parlament si pe fondul faptului ca numele sau a fost vehiculat intens in legatura cu o posibila remaniere in Cabinetul Dancila, Valentin Popa a facut un pas in lateral.

UPDATE: Demisia vine dupa declaratia facuta de liderul PSD, urmare a discutiei avute cu ministrul Popa, Dragnea dandu-i dreptate lui Kelemen Hunor. „Am discutat, dar nu e vorba numai de UDMR, e vorba de toate minoritatile, (…) poate ei au fost cei mai vizibili, toate minoritatile au ridicat-o”, a afirmat seful PSD.

Amintim ca se face referire la chestiunea invatarii limbii romane la clasele primare in scolile cu predare in limba materna.

UPDATE2: „Demisia este singura decizie corecta a Ministrului Educatiei. Este obligatoriu sa isi asume consecintele masurilor sale nechibzuite si total neadecvate din punct de vedere profesional, prin care a provocat confuzie pentru zeci de mii de elevi, cadre didactice si parinti. In lipsa unor argumente profesionale rationale, articolul din Ordonanta simpla care reglementeaza predarea limbii romane poate fi considerat rezultatul unei decizii extrem de imprudente. Prin urmare asteptam ca Guvernul sa solutioneze corect aceasta problema, in sedinta de astazi”, a precizat Kelemen Hunor, liderul UDMR, pe contul sau de Facebook.

In sensul in care a decis sa paraseasca echipa guvernamentala, anuntandu-si demisia din Guvern.

Revenim!

sursa foto: Facebook.com/www.edu.ro

author avatar
Cristina Stefan
164 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger