AcasăNewsMinistrul de Interne pune pumnul in gura protestatarilor: "Mitingurile ar putea fi...

Ministrul de Interne pune pumnul in gura protestatarilor: „Mitingurile ar putea fi interzise!”

Satul sa tot asiste la mitinguri in zona de centru a Capitalei, Radu Stroe, ministrul de Interne, s-a decis ca este momentul sa dea armamentul jos din pod.

Aproape zilnic, mii de oameni ocupa cel putin unul dintre cartierele importante din centrul Capitalei pentru a protesta. Cel mai multe miscari de protest sunt indreptate impotriva proiectului Rosia Montana, dar au fost si proteste impotriva gazelor de sist, a eutanasierii maidanezilor sau pentru unirea cu Basarabia.

Radu Stroe, ministrul de Interne, sustine ca aproape la fiecare miting, organizatorii incalca flagrant legea si, pana acum, fortele de ordine s-au purtat „cu manusi”, desi pe aceasta cale Romania si-a creat o imagine negativa in lume.

De acum inainte, Radu Stroe ameninta ca „in cazul mitingurilor nu am aplicat legea pana la capat. De acum inainte vom respecta legea pana la capat, iar organizatorii mitingurilor trebuie sa o respecte si ei, de voie sau de nevoie. Totusi, sper sa nu ajungem la conflicte intre cetateni si reprezentantii institutiilor statului”.

Radu Stroe a precizat ca ii incurajeaza pe protestatari sa continue sa-si expuna punctul de vedere in mod pasnic „pentru ca desi unii considera ca violentele sunt o solutie, noi nu vom mai accepta asa ceva”.

Radu Stroe sustine ca exista posibilitatea ca mitingurile sa fie interzise, in cazul in care se va ajunge la violenta, agresari ale fortelor de ordine sau blocari de orase.

author avatar
Cristi Ionita
650 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger