AcasăNewsMinistrul de Finante face bani dintr-o afacere ilegala a mamei lui

Ministrul de Finante face bani dintr-o afacere ilegala a mamei lui

Principala sursa de venit a ministrului de Finante, potrivit declaratiei de avere, provine dintr-o afacere cu probleme. Eugen Teodorovici castiga 5.000 de euro lunar din inchirierea unei vile in care isi desfasoara activitatea restaurantul mamei lui, localul neavand, insa, autorizatie de functionare.

Eugen Teodorovici traieste din chiria platita de mama lui pentru un restaurant care functioneaza ilegal

Firma care ii plateste ministrului de Finante Eugen Teodorovici o chirie de 5.000 de euro pe luna pentru vila din centrul Bucurestiului nu a avut niciodata autorizatie de functionare. Practic, de cand exista, de un an si jumatate, restaurantul functioneaza ilegal.

Chirie din venituri ilicite

Politia Locala a Sectorului 1 a acuzat firma controlata de mama ministrului de venituri ilicite si a cerut Administratiei Financiare sa confiste banii incasati ilegal si sa-i verse la bugetul statului. Mai intai, a amendat firma cu 400 de lei si i-a suspendat activitatea pana la obtinerea autorizatiei. O luna mai tarziu, adica pe 5 mai 2014, politia sesiza ANAF, institutie aflata in subordinea Ministerului de Finante. „Va rugam sa constatati veniturile realizate ilicit in perioada dintre data suspendarii activitatii comerciale si momentul constatarii contraventiei, ultima sanctionata, pentru punerea in aplicare a prevederilor legale privind confiscarea sumelor care se fac venit la bugetul statului”, se arata intr-o informare a Politiei Locale Sector 1 catre AFP Sector 1 si difuzata de digi.24.

Eugen Teodorovic

Doua luni mai tarziu, adica in iulie 2014, politia constata ca firma functioneaza in continuare. Tot fara autorizatie de la Primarie si cu activitatea suspendata. Anul trecut, firma mamei lui Eugen Teodorovici a contestat la judecatorie raportul ANAF si a castigat in prima instanta. Judecatorul a constatat prescrisa executarea silita a Fiscului. Acum, ANAF a facut apel la Tribunalul Bucuresti. Nici in momentul de fata restaurantul doamnei Teodorovici nu are autorizatia de functionare, dar isi continua activitatea. Firma in cauza a fost infiintata in noiembrie 2013, de catre mama ministrului Eugen Teodorovici, Iulia. Ea detine 55% din actiuni. Restul de 45% sunt ale Elenei Angela Ilie.

author avatar
Andrei Coman
1.141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger