AcasăNewsMinistrul Dan Sova sustine proiectul Rosia Montana

Ministrul Dan Sova sustine proiectul Rosia Montana

Dan Sova, ministrul delegat pentru proiecte de infrastructura, a anuntat, la Romania TV, ca este in favoarea proiectului de extragere miniera de la Rosia Montana.

Politicianul sustine ca el da aprobarea pentru controversatul proiect in conditiile in care „toate problemele de mediu sunt rezolvate, toate problemele de patrimoniu sunt rezolvate si toate problemele privind beneficiile statului sunt rezolvate”.

Dan Sova a laudat decizia premierului Victor Ponta de a trimite proiectul catre o comisie de specialitate, pentru a fi analizat. Politicianul este de parere ca „proiectul este unul de interes national, nu poate fi redus nici la protestatarii de la Universitate, nici la cei de la Rosia”.

Dan Sova a dat asigurari ca, la capitolul beneficii pentru statul roman, sunt garantate 2.300 de locuri de munca in primii sase ani si 900 de locuri de munca permanente.

Ministrul a dat asigurari ca licenta acordata firmei canadiene este doar pentru aur si argint, celelalte metale pretioase descoperite urmand a fi cedate statului roman, si ca situl de la Rosia Montana nu indeplineste conditiile necesare pentru a fi inscris la UNESCO, cele mai multe dintre galeriile romane fiind distruse din cauza exploatarilor comuniste.

author avatar
Cristi Ionita
211 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger