AcasăNewsMinistrul Dan, precizari despre salariile din MAI

Ministrul Dan, precizari despre salariile din MAI

Ministrul de Interne a ales sa faca unele lamuriri cu privire la veniturile oamenilor legii.

„In ultima perioada au fost vehiculate diverse informatii despre scaderea salariilor politistilor. Acest tip de informatii, generalizate la nivelul unei intregi categorii profesionale, nu sunt reale si este necesar sa fie clarificate”, a sustinut din start ministrul Dan, miercuri dupa-amiaza, intr-o declaratie de presa.

Sefa MAI a amintit ca „la nivelul MAI exista o strategie pe termen mediu, care prevede ca pana in anul 2020 sa fie acoperit deficitul de personal”. Si a exemplificat, printre altele, ca „daca ne referim la toti agentii de politie, constatam ca venitul net al acestora pleaca de la 3.000 de lei si poate ajunge la 5.000 de lei, in cazul agentilor cu vechime de peste 25 de ani si care ocupa functii cu indemnizatie de comanda, cum ar fi, de exemplu, sefii de post”.

Totodata, Dan a subliniat ca „este firesc” sa existe diferente salariale intre agenti si ofiteri, cei cu functii de executie si de comanda, avand in vedere ca este vorba despre un sistem de functii piramidal. „In momentul de fata, in Inspectoratul General al Politiei Romane sunt 15 chestori, in IGPF sunt 7, iar in aparatul central al MAI numai 4 (…) In total, in prezent, in MAI sunt 38 de chestori si generali, raportat la cei 127.000 de angajati”, a mai punctat Carmen Dan.

Cat priveste sporul de 40%, sefa MAI a subliniat ca el nu a fost taiat, ci era unul temporar, valabil doar pana la finele anului trecut.

606 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger