AcasăNewsMinistrul Carmen Dan nu demisioneaza. Precizarile sefei de la MAI

Ministrul Carmen Dan nu demisioneaza. Precizarile sefei de la MAI

Anuntand din capul locului ca a dispus trimiterea Corpului de Control la IGPR si prezentand, intr-o declaratie de presa sustinuta joi seara, cu putin dupa ora 21, acordul pe care l-ar fi semnat in prima faza chestorul care ar fi urmat sa preia sefia Politiei Romane, in cazul in care premierul ar fi fost de acord cu propunerea sa de schimbare a lui Bogdan Despescu, Carmen Dan a facut o serie de precizari cu privire la situatia dezbatuta in spatiul public, inclusiv cu acuzele prim-ministrului la adresa sefei MAI.

Concret, ministrul a sustinut ca Ionita ar fi acceptat initial propunerea de a fi imputernicit in fruntea IGPR, in cazul in care premierul l-ar fi eliberat din functie pe actualul sef al Politiei Romane. „Avem pe de-o parte documente si pe de alta parte vorbe”, a punctat ministrul Dan, spunand ca acordul ar fi fost semnat inainte de a iesi cu o declaratie in acest sens.

Sefa MAI a adus apoi in discutie faptul ca respectivul chestor s-a razgandit, ca i-ar fi comunicat faptul „ca are anumite retineri” in aprelua functia si i-a explicat motivele. „Pot sa inteleg aceasta dubla pozitionare, sub presiune, a chestorului Ionita, dar pana la a fi acuzata de minciuna este o cale lunga”, a subliniat sefa MAI.

Cat despre o eventuala demisie, Carmen Dan a subliniat urmatorul aspect, cu care a si incheiat, de altfel, declaratia de presa: „guvernul este unul politc, ministrii sunt validati in forurile statutare ale partidelor din Coalitie si tot acolo se aproba retragere alor din Guvern„.

Intreaga „cronologie” prezentata de sefa MAI joi seara o puteti urmari AICI.

302 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger