Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Apararii, precizari despre stagiul militar obligatoriu in Romania

Ministrul Apararii, precizari despre stagiul militar obligatoriu in Romania

Autor:

Raspunzand unei intrebari primite in cadrul unei conferinte de presa in cadrul careia a prezentat un bilent al activitatii ministerului pe care il conduce in primele sase luni din 2018, Mihai Fifor a adus unele lamuriri cu privire la eventualitatea reluarii stagiului militar obligatoriu.

 

fifor 720x480 Ministrul Apararii, precizari despre stagiul militar obligatoriu in RomaniaAmintind din start ca “stagiul militar in momentul de fata in Romania este suspendat, nu anulat”, ministrul Apararii a adus in discutie faptul ca sunt cateva state care continua sa aiba acest serviciu militar obligatoriu, si unele care l-au reintrodus, Fifor dand ca exemplu Suedia.

Revenind la situatia autohtona, oficialul guvernamental a admis ca au existat discutii pe aceasta tema. “Si noi am discutat de multe ori subiectul acesta (…) exista o analiza zic eu pragmatica vizavi de acest subiect. Deocamdata nu am adus in Guvern o asemenea initiativa si nu cred ca foarte curand vom putea discuta despre reluarea stagiului militar obligatoriu in Romania. Tocmai de aceea cautam variante alternative, asa cum este programul acesta dedicat rezervistilor voluntari. Nevoia este foarte mare de incadrare in Armata Romaniei”, a mentionat social-democratul Fifor.

sursa foto: Facebook


1 Comentariu la Ministrul Apararii, precizari despre stagiul militar obligatoriu in Romania

  1. Frumuselu

    Implementați dragostea de neam si tara. Atunci nici solda nu te mai opreste sa-ti versi sangele, atunci te intorci si din Antarctica sa vrei sa mori pt neam. O investitie uriasa f grea dar scumpa. Oricum la terminarea liceului un tanar trebuie sa aibe o notiune de macar o luna de ce e cum e si cum trage o arma o sa vada ca e total diferit de armele de pe PC. Or sa inteleaga si de ce nu e bun razboiul.


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!