AcasăNewsMinistrul Apararii, precizari despre salariile din MApN

Ministrul Apararii, precizari despre salariile din MApN

La fel cum a facut, recent, si Carmen Dan, sefa de la Ministerul de Interne, si Mihai Fifor, ministrul Apararii, a vorbit, de aceasta data vineri, despre salariile din MApN, dupa aplicarea legii salarizarii unitare.

Ministrul Fifor a amintit din start ca si in acest an, ca si in 2017, se mentine alocarea de 2% din Produsul Intern Brut pentru Aparare „ceea ce reprezinta faptul ca avem capacitatea de a asigura toate drepturile salariale pentru toti angajatii Miniisterului Apararii Nationale si ca putem continua programele majore de inzestrare”.

Fifor a adus in discutie, printre altele, faptul ca „anul trecut, veniturile militarilor si personalului civil au crescut in medie cu 15 pana la 20%” , dar si ca la nivelul MAPN salariile se platesc pe 15 ale fiecarei luni, „iar la acest moment toate unitatile militare fac state de plata”.

Cat despre eventuale diminuari salariale, ministrul Apararii a explicat ca „nu asteptam scaderi, dar, daca vor fi, cu siguranta suntem pregatiti sa intervenim pentru verificari si pentru a identifica de unde provin aceste scaderi. Precizez ca potentiale scaderi nu provin din aplicarea legii salarizarii, ci din situatii punctuale, legate fie de neintrunirea conditiilor de acordare a unor sporuri, de care a beneficiat o persoana pana la un punct, fie de depasirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat dupa regulile altor familii ocupationale, cum ar fi Justitia – in speta magistratii, Sanatatea- medicii si Invatamantul – in speta profesorii”.

410 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger