Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministrul Apararii, precizari despre salariile din MApN

Ministrul Apararii, precizari despre salariile din MApN

Autor:

La fel cum a facut, recent, si Carmen Dan, sefa de la Ministerul de Interne, si Mihai Fifor, ministrul Apararii, a vorbit, de aceasta data vineri, despre salariile din MApN, dupa aplicarea legii salarizarii unitare.

 

fifor 1 350x175 Ministrul Apararii, precizari despre salariile din MApNMinistrul Fifor a amintit din start ca si in acest an, ca si in 2017, se mentine alocarea de 2% din Produsul Intern Brut pentru Aparare “ceea ce reprezinta faptul ca avem capacitatea de a asigura toate drepturile salariale pentru toti angajatii Miniisterului Apararii Nationale si ca putem continua programele majore de inzestrare”.

Fifor a adus in discutie, printre altele, faptul ca “anul trecut, veniturile militarilor si personalului civil au crescut in medie cu 15 pana la 20%” , dar si ca la nivelul MAPN salariile se platesc pe 15 ale fiecarei luni, “iar la acest moment toate unitatile militare fac state de plata”.

Cat despre eventuale diminuari salariale, ministrul Apararii a explicat ca “nu asteptam scaderi, dar, daca vor fi, cu siguranta suntem pregatiti sa intervenim pentru verificari si pentru a identifica de unde provin aceste scaderi. Precizez ca potentiale scaderi nu provin din aplicarea legii salarizarii, ci din situatii punctuale, legate fie de neintrunirea conditiilor de acordare a unor sporuri, de care a beneficiat o persoana pana la un punct, fie de depasirea plafonului stabilit de lege pentru personalul care este salarizat dupa regulile altor familii ocupationale, cum ar fi Justitia – in speta magistratii, Sanatatea- medicii si Invatamantul – in speta profesorii”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 18-04-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!