AcasăNewsMinistrii corupti sa demisioneze!

Ministrii corupti sa demisioneze!

Pe langa celebra lista cu 11 puncte, Jose Manuel Barroso a completat tema pentru acasa data Romaniei prin intermediul raportului MCV

Comisia Europeana o lasa mai moale, in raportul MCV, cu nerespectarea statului de drept, dar insista in schimb ca Justitia sa puna saua pe guvernantii damboviteni.

Pe langa celebra lista cu 11 puncte, Jose Manuel Barroso a completat tema pentru acasa data Romaniei prin intermediul raportului MCV

Dupa ce a radiografiat Guvernul Ponta II de la Bruxelles, CE a descoperit trei ministri cercetati pentru de fapte de coruptie, motiv pentru care oficialii europeni au mentionat in raportul MCV ca respectivii ar trebui sa demisioneze, fara a da insa si nume.

LIVIU DRAGNEA - Justitia il considera ”vedeta” dosarului referitor la fraudarea referendumului de demitere

Problema este ca, la fel ca in bancul cu cei patru apostoli, care sunt doar trei, Luca si Matei, premierul Ponta nu identifica decat o persoana aflata intr-o asemenea situatie: ”Nu am reusit sa-i gasesc pe cei trei ministri cercetati de Justitie. Pe dl Fenechiu il stiu, dar alti doi nu stiu de unde sa-i iau. Care sunteti, va rog sa recunoasteti! Probabil ca lucrurile ar fi fost corecte daca Mecanismul ar fi fost si de cooperare, nu numai de verificare”.

RELU FENECHIU - Dosarul in care este acuzat ca a vandut societatii Electrica Moldova, la suprapret, echipamente second-hand, a ajuns in instanta

Faptul ca singurul ministru bun sa-si dea demisia este un liberal ar fi fara doar si poate o intamplare daca PSD nu ar avea ”falitul” lui, mai celebru chiar si decat Fenechiu (ministrul Transporturilor este trimis in judecata, pentru complicitate la abuz in serviciu, in dosarul ”Transformatorul”): Liviu Dragnea. Secretar general al PSD, ”baron” de Teleorman si vicepremier al Guvernului Ponta II, Dragnea este urmarit penal in dosarul fraudarii referendumului.

Nica, Plumb si Banicioiu candidati pentru ultimul loc

Pentru cel de al treilea loc, premierul are dreptate, lucrurile sunt ce-i drept mai putin clare. Mai exact, atentia oficialilor de la Bruxelles este posibil sa se indrepte catre mai multi ”cantindati”, unul fiind Dan Nica (ministrul pentru societatea informationala) al carui nume apare in scandalul Sima (un fost director de la Ericsson sustine ca Nica ar fi fost unul dintre politicienii romani mituiti de compania suedeza). Rovana Plumb (Mediu) ar fi putut si ea intra in preselectia europeana din moment ce este pomenita in convorbirile telefonice interceptate in cazul Ion Stan (deputat PSD acuzat de coruptie). La fel de posibil este ca Nicu Banicioiu (Tineret si sport) sa se fi calificat si el in categoria ministrilor buni de demis din moment ce  numele sau este vehiculat intr-un dosar de prostitutie.

author avatar
Simona Badulescu
186 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger