AcasăNewsMinisterul Sanatatii, executat silit

Ministerul Sanatatii, executat silit

Sediul Ministerului Sanatatii a fost luat cu asalt, marti dimineata, de un executor judecatoresc insotit de mai multi oameni ai legii.

Executorul judecatoresc sustine ca Ministerul Sanatatii trebuie sa plateasca daune de 4,2 milioane de euro in dosarul demarat dupa incendiul din 2010, de la Maternitatea Giulesti.

Atunci, sase bebelusi au murit, iar alti cinci au fost grav raniti. Pe 2 aprilie anul acesta, magistratii de la Curtea de Apel Bucuresti au dat sentinta definitiva.

Asistenta Florentina Cirstea a fost condamnata la doi ani si doua luni de inchisoare, cu executare, electricianul Gigel Oprea a primit un an de inchisoare, cu suspendare, iar Bogdan Marinescu, fostul manager al maternitatii, a primit sase luni de inchisoare, cu suspendare.

Mai mult, toti cei implicati in dosar, dar si institutiile adiacente, inclusiv Ministerul Sanatatii, au fost supusi la plata unor daune de 4,2 milioane de euro.

Din iunie anul acesta, Ministerul Sanatatii a primit mai multe instiintari pentru plata daunelor, dar executorul judecatoresc sustine ca reprezentantii ministerului nu au oferit niciun raspuns. Astfel s-a ajuns ca, marti, reprezentantii ministerului sa fie vizitati de executorul judecatoresc.

Reprezentantii ministerului sustin ca institutia trebuie sa plateasca doar a 12-a parte din intreaga suma. In plus, exista posibilitatea ca nici macar suma respectiva sa poata fi achitata, pentru ca Ministerul nu are un sediu al sau care sa poata fi scos la mezat si nici foarte multe bunuri, doar 12 masini fiind inscrise strict in numele ministerului.

Deocamdata actiunea executorului judecatoresc a fost intrerupta din motive tehnice, urmand ca actiunea sa se reia in perioada imediat urmatoare.

author avatar
Cristi Ionita
114 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger