AcasăNewsMinisterul Sanatatii a decis: medicamentele se ieftinesc cu 20%!

Ministerul Sanatatii a decis: medicamentele se ieftinesc cu 20%!

Romanii vor plati cu circa 20% mai putin pe medicamente, incepand de la 1 mai, dupa ce reprezentantii Ministerului Sanatatii au decis sa aplice o ordonanta veche de sase ani.

Astfel, de la 1 mai, pretul la medicamentele clasice va scadea, in medie, cu cel putin cate doi lei, urmand sa se ajunga chiar la scaderi de preturi de mii de lei daca vorbim de cazul citostaticelor.

Conform Romania TV, dupa scaderea anuntata de preturi, Claritine va costa in jur de 11 lei, Ercefuryl si Eutirox vor avea preturi de circa 8 lei, Klacidul, indicat in tratamentul infectiilor, va costa in jur de 13 lei, iar Movalis, care este un inflamator folosit pentru bolile artrotice, va avea un pret in jur de 10 lei.

In plus, celebrul No-spa, medicament folosit de mii de romani cand vine vorba de probleme digestive, va ajunge sa coste in jur de 17 lei.

Initial, aceasta ieftinire trebuia sa se faca de la 10 martie dar, in februarie, reprezentantii Asociatiei Romane a Producatorilor Internationali de Medicamente au precizat ca termenul dat este unul mult prea scurt si nerealist, asa ca au solicitat o pasuire de aproape doua luni „pentru ca revizuirea preturilor la medicamente este un proces ce dureaza saptamani intregi”.

Chiar si asa, reprezentantii ARPIM sunt nemultumiti pentru ca „in Romania, medicamentele eliberate in baza unei retete sunt cele mai ieftine din intreaga Uniune Europeana”.

author avatar
Cristi Ionita
424 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger