AcasăNewsMinisterul Energiei, dupa negocierile de joi: Minerii de la CE Oltenia reiau...

Ministerul Energiei, dupa negocierile de joi: Minerii de la CE Oltenia reiau activitatea

Pe fondul discutiilor avute joi, la Targu Jiu, in prezenta ministrului Anton Anton si a unui secretar de stat, intrevedere la care au fost prezenti reprezentanti din cadrul conducerii Complexului Energetic Oltenia si ai sindicatelor, grevistii par gata sa renunte la protestul declansat in urma cu cateva zile si sa se intoarca la lucru.

„Minerii au inceput sa reia munca”, se arata intr-un mesaj al Ministerului Energiei, din care opinia publica afla ca „astfel, carierele in care activitatea se pregateste sa reinceapa sunt: Rosia, Rovinari, Tismana, Jilt Nord, Jilt Sud, Lupoaia si Husnicioara”.

Totodata, din directia Complexului Energetic Oltenia s-a transmis, tot printr-un comunicat, faptul ca, „in conditiile reluarii imediate a activitatii”, au fost stabilite mai multe aspecte, ce tin de sporuri, dar si de vouchere de vacanta si de prime.

Iata precizarile facute de CE Oltenia in acest sens:

„In limita prevederilor bugetare, se va acorda un spor de productie, astfel:

Pentru personalul muncitor din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune, etc va fi acordata o suma de 1000 lei brut lunar, respectiv 585 lei net;

Pentru conducatori formatie de lucru din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune, etc va fi acordata o suma de 700 lei brut lunar, respectiv 409 lei net;

Pentru personalul de conducere din activitatea de productie, mentenanta si transport carbune, etc va fi acordata o suma de 500 lei brut lunar, respectiv 292 lei net;

Pentru alte categorii de personal din activitatea tehnica, exploatare, mentenanta, transport carbune, sumele vor fi convenite in cadrul comisiei de negociere.

De asemenea, vor fi acordate vouchere de vacanta, pentru toti salariatii, in suma de 1450 lei, incepand cu data de 01.05.2019.

Prima pentru sarbatorile pascale se va acorda in aceleasi conditii ca si primele pentru Ziua Meseriei, reprezentand un castig net de cel putin 330 lei.

Administratia se angajeaza sa nu initieze niciun fel de masuri in vederea aplicarii de sanctiuni fata de salariatii participanti la greva, in conditiile recuperarii timpului de lucru.

Ministerul Energiei garanteaza cele mai sus stabilite si va intreprinde demersuri pentru promovarea actelor legislative necesare aducerii la indeplinire a angajamentelor asumate de administratie”.

sursa foto: Facebook/Ministerul Energiei

180 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger