Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Ministerul Educatiei, explicatii: plata salariilor pe aprilie, dupa Pasti

Ministerul Educatiei, explicatii: plata salariilor pe aprilie, dupa Pasti

Autor:

Se confirma faptul ca angajatii din sistemul de invatamant si, in general,  din unitatile subordonate si coordonate Ministerului Educatiei isi vor primi salariile pe luna martie dupa Pasti.

 

calendar 225x300 Ministerul Educatiei, explicatii: plata salariilor pe aprilie, dupa PastiPe scurt, dinspre Ministerul Educatiei se anunta public faptul ca data de plata a lefurilor este cea de 14 ale lunii, dar cum in acest an 14 aprilie pica int-ro zi de sambata, plata salariilor se va face vineri, pe 13 aprilie. Chiar si asa, plata salariilor aferente pentru munca prestata in martie se va face dupa Sarbatorile Pascale.

Se si explica de ce anume. “Data de 14 nu este aleasa intamplator ca zi de salariu, ci pentru ca sistemul are nevoie de timpul fizic cuprins intre zilele de 1 – 14 ale lunii pentru a pregati documentele primare si cele de plata. Volumul mare de munca este dat de dimensiunea sistemului, numarul mare de unitati de invatamant si de salariati”, se transmite intr-un comunicat al Ministerului Educatiei, in care se aminteste si faptul ca in aprilie “salariatii din invatamant beneficiaza de o majorare salariala aplicata de la 1 martie 2018”, iar “intocmirea documentelor contabile nu poate incepe mai devreme de inchiderea ultimei zile lucratoare din luna pentru care se realizeaza plata”.

sursa foto: facebook.com/www.edu.ro    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 24-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!