AcasăNewsMinisterul de Interne se blindeaza impotriva racketilor ucraineni!

Ministerul de Interne se blindeaza impotriva racketilor ucraineni!

Politistii de frontiera vor sa prinda cat mai multi infractori ucraineni

In ultima vreme s-au inmultit alarmant stirile despre incursiunile tot mai dese facute pe teritoriul tarii noastre de catre racketii ucraineni, care uneori au organizat chiar adevarate raiduri mafiote, inclusiv pentru pedepsirea unor traficanti de tigari romani care nu-si platisera obligatiile rezultate din combinatiile facute impreuna.

Politistii de frontiera vor sa prinda cat mai multi infractori ucraineni

Astfel ca, poate deloc intamplator, ministrul de Interne a anuntat luarea unor masuri fara precedent, la granita romano-ucraineana, pentru combaterea criminalitatii transfrontaliere. Astfel, Petre Toba a dezvaluit inclusiv faptul ca, in acest moment, se lucreaza asiduu la pregatirea unui protocol intre Inspectoratul General al Politiei de Frontiera din Romania si Administratia  Serviciului Frontierei de Stat a Ucrainei care prevede, printre altele, atat schimbul de informatii, dar si patrularea in comun de-a lungul granitei.

Bani din Fondul de Securitate Interna

Principala prioritate a politistilor de frontiera romani este combaterea contrabandei cu tigari care, de-a lungul granitei de nord-est, face adevarate ravagii. Astfel ca schimbul de informatii cu politistii ucraineni este de-a dreptul vital pentru a se putea combate cat mai eficient acest flagel. Iar in realizarea acestui scop, pe langa constituirea unor patrule mixte, partea romana isi asuma si modernizarea si retehnologizarea aparaturii aflata momentan in dotarea Politiei de Frontiera. „Pentru inlocuirea echipamentelor de supraveghere si control care si-au indeplinit durata de utilizare, dar si pentru imbunatatirea performantelor tehnice ale echipamentelor existente, Politia de Frontiera a prevazut proiecte de dotare finantate din Fondul de Securitate Interna pentru exercitiul financiar 2014-2020”, a adaugat Toba.

author avatar
National
620 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger