AcasăNewsMin. Sanatatii are de gand sa duca greva cadrelor medicale in instanta

Min. Sanatatii are de gand sa duca greva cadrelor medicale in instanta

Desi protestatarii sperau sa se gaseasca solutii pentru nemultumirile lor, probleme care i-au impins spre greva generala, sindicalistii au aflat ca oficialii guvernamentali au in gand sa se adreseze instantei.

Greva generala la care reprezentantii Sanitas-ului au anuntat, dimineata, ca s-au raliat peste 80.000 de cadre medicale, si prin intermediul careia angajatii afiliati acestei federatii au reclamat, in principal, inechitati salariale va fi contestata de Executiv, via Ministerul Sanatatii, in justitie. Adica sa decida magistratii daca aceasta greva are sau nu vreun temei legal.

„Guvernul, prin Ministerul Sanatatii, se va adresa instantei de judecata competente pentru a constata legalitatea sau nelegalitatea grevei”, s-a anuntat, in decursul dupa-amiezii de luni, din directia Ministerului Sanatatii.

Reactia institutiei conduse de Vlad Voiculescu cu ai carei reprezentanti sindicalistii s-au plansa ca nu au ajuns la niciun rezultat, desi au existat discutii, vine la finele primei zile de greva generala, in care cadrele medicale din spitalele autohtone au asigurat in mare masura urgentele. De altfel, in comunicatul MS se mentioneaza si pucnutl de vedere al altui minister, si anume al Muncii, din directia careia s-ar fi trimis, vineri, un mesaf cum ca „demersul sindical nu indeplineste conditiile legale pentru declansarea conflictului de munca si solicita responsabilitate in actiunile revendicative”.

Chiar daca se aduce in discutie apelul la justitie, oficialii Guvernamentali insista sa isi sublinieze deschiderea in directia „dialogului constructiv pentru a gasi solutii responsabile si sustenabile bugetar, in beneficiul personalului din sistemul de sanatate”.

sursa foto: Facebook/Federatia SANITAS

90 afisari

1 COMENTARIU

  1. Asa e cind guvernul e NUMIT OCULT! si nu democratic prin votul ROMANILOR asa cum rezultase guvernul lasului Ponta care a fugit de frica la demonstratia ONG-urilor lui soros care au regizat colectiv pt. a da lovitura de stat/guvern si punind o marioneta-ciolos si ai lui ministri antiromani si rauvoitori,care nu fac ABSOLUT NIMIC DIN FISA POSTULUI DE MINISTRII!.Pt care primesc banii grei bineinteles..Ba din contra fac tot posibilul sa faca romanilor viatza tot mai grea! Iata !

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger