AcasăNewsMilitarii romani raniti in Afganistan sunt in spital, in stare stabila

Militarii romani raniti in Afganistan sunt in spital, in stare stabila

Batalionul muscelean e format din militari cu experienta in Afganistan, actuala misiune fiind inceputa in februarie.

Cele mai recente informatii venite dinspre Ministerul Apararii despre cei opt militari romani care au fost raniti in ultima zi a lunii aprilie, in Afganistan, indica faptul ca acestia sunt in stare stabila.

Batalionul muscelean e format din militari cu experienta in Afganistan

„Incepem ziua cu gandul la cei opt camarazi din Batalionului 30 Protectia Fortei „Vulturii Carpatilor” din Campulung Muscel care au fost raniti in Afganistan. Acestia se afla in spitalul militar din Kandahar, in stare stabila, fiind in afara oricarui pericol”, se mentioneaza intr-un mesaj postat marti dimineata, pe pagina oficiala de Facebook a Ministerului Apararii.

Cei opt militari din Batalionul 30 Protectia Fortei „Vulturii Carpatilor”- Campulung Muscel, cu varste intre 34 si 43 de ani, au ajuns luni la spitalul militar din Kandahar, dupa ce au avut de suferit de pe urma unei explozii a unui vehicul-capcana. Deflagratia a avut loc in timp ce romanii erau in misiune.

Din cate au anuntat inca din ziua precedenta oficialii Ministerului condus de catre Mihai Fifor, militarii raniti sunt plutonierul major Ionescu Marius Valentin (41 de ani, casatorit, aflat la a treia misiune in Afganistan), plutonierul Radoi Eugen Luci (39 de ani, casatorit, o misiune in Kosovo, la a treia misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Ganta Adrian Bogdan (40 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Popescu Florin Adrian (38 de ani, casatorit, aflat la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a David George Marian (34 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Radu Ionel (39 de ani, casatorit, la a treia misiune in Afganistan), caporalul clasa a III-a Popelca Petre (43 de ani, casatorit, la a treia misiune in Afganistan) si caporalul clasa a III-a Badulescu Nicolae Marian (43 de ani, casatorit, la a doua misiune in Afganistan).

sursa foto: Facebook/Ministerul Apararii Nationale

187 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger