AcasăNewsMilitarii au intervenit in ajutorul batranilor din localitatile aflate sub nameti

Militarii au intervenit in ajutorul batranilor din localitatile aflate sub nameti

Sute de militari continua, sambata, operatiunile de interventie in localitatile acoperite de nameti, dupa ninsorile si viscolul din ultimele zile. Ajutorul lor este binevenit, cu atat mai mult, cu cat in mai multe judete zapada a acoperit gospodariile multor batrani, care nu au putere sa deszapezeasca singuri casele si curtile.

Nu mai putin de 12 misiuni de interventie se deruleaza, sambata, in mai multe judete din tara. Ajutati de utilaje de deszapezire, cei 286 de militari au raspuns cazurilor in care era mare nevoie de prezenta lor. Astfel, in judetul Braila, au intervenit in sprijinul autoritatilor locale pentru curatarea drumurilor din localitatile Faurei, Ulmu, Ciresu, Batogu, Vulturu si Ionesti. In sprijinul varstnicilor care nu se pot descurca singuri sa scape de tonele de zapada care au acoperit asezari intregi din judetele Braila, Tulcea, dar si Ialomita, au venit zeci de militari, dar si mai multe mijloace tehnice care sa ajute la deszapezire.

De asemenea, conform precizarilor reprezentantilor Ministerului Apararii, s-a intervenit si pentru distribuirea de alimente la caminele pentru persoane varstnice, din orasul Braila. „In judetul Buzau, 37 militari cu 9 mijloace tehnice din Centrul de Instructie pentru Operatii Speciale, Batalionul 280 Infanterie, Batalionul 96 Geniu si Brigada de Informatii Militare actioneaza pentru deblocarea comunicatiei Ramnicu-Sarat – Valcele, pe DN 22 Ramnicu-Sarat – Braila si in localitatile Buzau si Bradeanu”, precizeaza MApN, intr-un comunicat.

170 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger