AcasăNewsMilionarul Mann si fiul procurorului din „Armaghedon II”, retinuti pentru dare de...

Milionarul Mann si fiul procurorului din „Armaghedon II”, retinuti pentru dare de mita

Nicolae Mann

Omul de afaceri Nicolae Mann, care este acuzat de fraudarea Aton Transilvania cu peste 70 milioane de euro si fiul lui Traian Gherasim, care a fost destituit din functia de adjunct al procurorului general dupa raportul „Armaghedon II”, sunt acuzati ca au vrut sa dea spaga unui judecator de la Inalta C urte de Casatie si Justitie.

Nicolae Mann

Controversatul afacerist timisean Nicolae Mann si avocatul Andrei Gherasim, fiul fostului procuror si, pana anul trecut, judecator Traian Gherasim, au fost retinuti de procurorii anticoruptie in timp ce incercau sa paraseasca tara prin Vama Cenad.

Afaceristul este acuzat de procurori ca a incercat sa dea mita unor judecatori de la ICCJ, iar avocatul Gherasim este suspectat ca ar fi pretins 200.000 de euro pentru a interveni pe langa magistratii respectivi. Cel care i-a denuntat pe cei doi a fost, conform unor surse judiciare, chiar judecatorul caruia i s-a oferit spaga. Magistratul respectiv a fost, pana de curand, coleg cu tatal avocatului, fostul procuror Traian Gherasim lucrand la ICCJ  pana la finele anului trecut, cand a iesit la pensie. Gherasim Sr. a fost demis din functia de adjunct al procurorului genral in 2002, dupa celebrul raport Armagedon II.  Atunci, Mugur Ciuvica a publicat pe Internet, cu ajutorul unui prieten, raportul Armaghedon II, care cuprindea dezvaluiri referitoare la averea lui Adrian Nastase si la afacerile in care acesta era implicat. In urma publicarii raportului, Parchetul a declansat o ancheta care s-a soldat cu arestari de pe strada, perchezitii, retineri, interogatorii si confiscari de documente. La scurt timp, Gherasim a fost destituit din functie, pentru management defectuos.n

author avatar
Narcis Voica
435 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger