AcasăNewsMilionar din vaci virtuale

Milionar din vaci virtuale

O fotografie nedatata in care Mehmet Aydin ii atragea pe naivi in jocul sau piramidal

Mehmet Aydin, un informatician de 27 de ani, este cel mai cautat om din Turcia. In mai putin de doi ani, tanarul a extorcat peste 130 de milioane de dolari de la 80.000 de persoane cu ajutorul unui joc virtual inspirat din FarmVille.

O fotografie nedatata in care Mehmet Aydin ii atragea pe naivi in jocul sau piramidal

Aydin a creat, in 2016, aplicatia Ciftlik Bank (Banca fermierului), care simula o ferma virtuala unde oamenii se puteau inscrie, cumpara si creste online animale, pasari sau albine, crezand ca investitiile lor le vor aduce reale profituri. Intreprinderea promitea sa creasca animale in carne si oase in ferme reale si remunerarea utilizatorilor gratie produselor (carne, lapte, miere etc) vandute. Numai ca, daca primii utilizatori au primit ceva plati, majoritatea au vazut doar vaci pixelate, nu bani. Inselatoria a fost dezvaluita in ianuarie, cand platile au incetat. Banii investiti de jucatorii online folosisera numai la imbogatirea conturilor din Cipru ale lui Mehmet Aydin. Care evident au fost golite ulterior. In 12 martie, a fost anuntata fuga lui Mehmat.

Aydin ii indemna pe oameni sa investeasca in Banca Fermierului

Aydin iar pacalitii s-au repezit la o ferma din orasul Bursa apartinand intreprinderii lui Aydin, pentru a-si lua vacile, dar au fost impiedicati de fortele de ordine. Pentru ca intreaga afacere avea aparenta de realitate. Reusita ei a fost posibila datorita acestei aparente. Bazata pe sistemul Ponzi (piramidal), Ciftlik Bank a remunerat investitiile primilor inscrisi din fondurile procurate de noii utilizatori, suficient pentru jucatori sa atraga si alti amatori. Pentru a-si intari credibilitatea, Mehmat Aydin a investit in instalatii reale de ingrijire a animalelor si animale reale. Alesi locali au participat la ceremoniile de deschidere a primelor ”ferme” iar o emisiune foarte populara a difuzat chiar un reportaj referitor la ”productia” de miere a Ciftlik Bank, in octimbrie 2017. In urma a numeroase plangeri, parchetul a deschis o ancheta, trei persoane, din care sotia lui Aydin, fiind deja retinute. Nu si tanarul informatician, care s-a volatilizat precum vacile sale. Potrivit unor informatii, acesta s-ar afla in Uruguay.

author avatar
Catalin Dumitrescu
460 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger