AcasăNewsMiliardarul rus care a facut avere pe spatele romanilor bolnavi

Miliardarul rus care a facut avere pe spatele romanilor bolnavi

Boyko scoate profituri uriase de pe urma imprumuturilor rapide catre cei mai saraci europeni

Afacerea lui  Boyko, un bogatas care opereaza inclusiv in Romania printr-o companie de imprumuturi rapide numita Zaplo, tine mai mult de  camatarie cu acte in regula. Deutsche Welle scrie despre un roman care a facut un astfel de  imprumut, pentru a se trata de cancer, dar  a ajuns sa plece la munca in Germania pentru a plati de patru ori suma datorata.

Boyko scoate profituri uriase de pe urma imprumuturilor rapide catre cei mai saraci europeni

Jurnalistii germani l-au numit, fictiv, Daniel, pe barbatul care nu a avut de unde sa faca rost de bani si a apelat la compania lui Oleg Boyko, pentru suma de 800 de lei. Nu a putut, insa, sa o returneze intr-o luna, asa ca datoria s-a dublat. A ajuns la o intelegere sa achite 350 de euro in doua transe. Prima data, a platit suma pe care o imprumutase, insa nu a reusit sa achite si diferenta. Ulterior s-a trezit ca e executat silit pentru o suma de aproximativ 2.700 de lei, inclusiv penalitati si comisioane de 1.600 de lei.  ,,Efectiv am ajuns la sapa de lemn cu tratamentul asta. Si dansii profita. Eu ma rog la Dumnezeu sa nu-mi recidiveze boala.(…) Pur si simplu am ajuns sa plec din Romania pentru niste hoti care m-au inselat si m-au mintit in fata.”, spune Daniel. Compania rusului ofera primul imprumut, de pana la 600 de lei, pentru o perioada de o luna, cu dobanda si comisioane zero. De la al doilea imprumut, dobanda anuala efectiva ajunge la 2000%. Mare parte din operatiunile  miliardarului se desfasoara in Malta, tara scandalurilor de evaziune fiscala “Malta Files”. Cazul lui Daniel nu e singular. Firma lui Boyko din Romania  este subsidiara unei companii din Letonia, care opereaza in 17 tari europene, a inceput sa ofere imprumuturi rapide in 2015, iar pana in aprilie anul acesta este implicata in 1.570 de cazuri in instanta, cele mai multe dintre ele, dosare de executare silita impotriva clientilor.

Cine este Oleg Boyko

Boyko are o avere de 1,24 miliarde de euro, este proprietarul grupului de investitii Finstar Financial si coproprietar al Fashion TV. Totodata, Boyko are in portofoliu compania Ritzio International, care detine 150 de sali de jocuri de noroc, inclusiv in Romania, dar si numeroase propretati de lux, pe malul lacului Como, in Italia, la care se adauga un iaht de 44 metri, unul dintre cele mai rapide din lume. Printre apropiatii miliardarului  se afla proprietarul clubului FC Chelsea, Roman Abramovich, si prim-vicepremierul Rusiei, Igor Suvalov.

author avatar
Bogdan Borcea
536 afisari

1 COMENTARIU

  1. Boyko e rus cum sunt eu chinez..! Boyko e de aceasi etnie/natie cu Abramovich..Faptul ca e lasat sa-si faca de cap ilegal in UE-jocuri de noroc,camatarie,denota ca nu e un rus ci alta natie ,care? aia de n-ai voie sa zici nimic de ea-politicaly correct..

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger