AcasăNewsMiliardarul Richard Branson si fiul sau, la un pas de moarte in...

Miliardarul Richard Branson si fiul sau, la un pas de moarte in Alpi

Cat pe ce sa fie zdrobiti sub o avalansa de bolovani

Magnatul britanic si fiul sau erau sa-si piarda vietile in timpul unei ascensiuni pe varful Mont Blanc, dupa  ce mai multe roci de ”marimea unor masini mici” s-au pravalit peste capetele lor.

Cat pe ce sa fie zdrobiti sub o avalansa de bolovani

”Daca s-ar fi intamplat cu cateva secunde mai devreme, Doamne fereste, nu ar mai fi fost deloc asa de dragut… asa ca sunt recunoscator ca am reusit. Cu siguranta, familia mea este ocrotita de o stea prietenoasa, care ne vegheaza. Trei secunde mai devreme si am fi fost cu totii omorati. Niciodata nu m-am aflat atat de inspaimantator de aproape de pierderea fiului meu si a altor colegi de echipa, iar totul s-a petrecut in doar cateva secunde. Marginea unei stanci de deasupra s-a desprins din munte si cateva secunde mai tarziu bolovani imensi de dimensiunea unor masini mici au inceput sa se pravaleasca spre noi.

Cat pe ce sa fie zdrobiti sub o avalansa de bolovani

Ploua cu pietre din toate unghiurile. Nu exagerez cand spun ca patru din echipa noastra ne-am aflat la un pas de o moarte sigura. Am fost destul de afectati emotional si ne-am simtit complet zdruncinati si epuizati”, a povestit Branson dupa incheierea expeditiei. ”Ne feream de teama nestiind daca pietrele cadeau direct pe noi sau intr-o laterala”, a adaugat si Sam Branson. Echipa de alpinisti din care facea parte omul de afaceri in varsta de 68 de ani, fiul sau Sam si nepotul Noah Devereux, a fost preluata de un elicopter dupa ce a ajuns pe varf deoarece drumul de intoarcere devenise periculos si nu se justifica asumarea riscului. La expeditia din Sardinia pana pe Mont Blanc (4810 metri, cel mai inalt varf din Alpi) au participat 13 persoane cu scopul de  a strange fonduri pentru organizatia caritabila Big Change care ajuta tinerii defavorizati din Marea Britanie.

author avatar
Bogdan Borcea
233 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger