AcasăNewsMiliardarul Ken Griffin a cumparat cea mai scumpa casa din SUA

Miliardarul Ken Griffin a cumparat cea mai scumpa casa din SUA

Un miliardar din Statele Unite a cumparat un apartament pentru suma de 238 de milioane de dolari, aceasta fiind cea mai scumpa casa achizitionata vreodata in Statele Unite.

Cel care si-a permis astronomica suma este multimiliardarul  Kenneth Griffin, fondatorul firmei de investitii Citadel. Casa, aflata in Central Park, are 24.000 d metri patrati si este o combinatie de doua apartamente. „Era pe lista mea de achizitii de patru ani”, spune miliardarul, care este cunoscut pentru faptul ca plateste sume fabuloase pentru locuinte. Aceasta a cheltuit sute de milioane de dolari pe apartamente in multe orase, printre care  New York, Chicago, Miami si Londra. In Miami a stabilit alt record, el fiind cel care a cumparat un apartament pentru suma de 60 de milioane de dolari, in anul 2015.  Pretul platit de aceasta data intrece ultimul record, stabilit in 2014, cand a fost cumparata o casa pentru 137 de milioane de dolari. Dar Griffin nu este numai colectionar de case, afaceristul fiind cunoscut pe plan mondial drept unul dintre cei mai mari colectionari de opere de arta. In urma cu doi ani,  Griffin a platit 500 de milioane de dolari (449,5 milioane de euro) pentru a cumpara doua tablouri expresioniste abstracte, aruncand in aer piata artei. Este vorba despre mult ravnitele picturi «Interchange» din 1955 a lui Willem de Kooning si «Number 17A» (1948) de Jackson Pollock. Pretul ambelor piese a  reprezintat un record pentru cei doi artisti, desi «Interchange» egaleaza recordul atins de opera «Nafea Faa Ipoipo» a pictorului postimpresionist Paul Gauguin, achizitionata de Autoritatea pentru Muzee din Qatar.

author avatar
Andrei Coman
608 afisari

2 COMENTARII

  1. D.le Coman, apartamentul are 24.000 sft (square-foot), adica circa 2200 mp, nu 24.000 mp sau 2 ha si jumatate. Incearcati sa copiati cu mai mare atentie si dupa ce copiati, sa si traduceti corect.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger