AcasăNewsMiliardarul gigantului Asos si-a pierdut trei copii in atentatele din Sri Lanka

Miliardarul gigantului Asos si-a pierdut trei copii in atentatele din Sri Lanka

Trei dintre cei patru copii ai magnatului  danez Anders Holch Povlsen au murit in atacurile teroriste de duminica. Povlsen, cu o avere estimata la 7,9 miliarde de dolari, este cel mai mare unic actionar al companiei din domeniul vestimentatiei Asos, detine   lantul international de imbracaminte Bestseller si este cel mai mare proprietar privat de terenuri din Regatul Unit.

Familia miliardarului se afla in Sri Lanka intr-o vizita de Paste. Numele celor trei copii ucisi in atentate nu au fost facute publice. „Din pacate, putem confirma aceste informatii. Va rugam sa respectati intimitatea familiei. Nu mai avem niciun comentariu de facut pe marginea acestui subiect”, a spus un purtator de cuvant al Bestseller.

Atacurile puteau fi prevenite

“O grupare islamista locala numita ‘National Thowheed Jamaat’ (NTJ) se afla in spatele atacurilor sinucigase comise in Sri Lanka si soldate cu cel putin 290 de morti si 500 de raniti”,  a declarat purtatoarea  de cuvant al guvernului, Rajitha Senaratne, precizand ca autoritatile din Sri Lanka au fost avertizate cu doua saptamani inainte de atacurile de duminica si erau la curent cu numele suspectilor. Un politist de rang inalt a facut sa circule un raport despre posibile atacuri, dar informatia nu a fost comunicata premierului Ranil Wickremesinghe sau ministrilor cabinetului.  „Pe 4 aprilie, cu 14 zile inainte ca aceste incidente sa aiba loc, am fost informati cu privire la ele. Pe 9 aprilie, seful serviciilor secrete a redactat o scrisoare iar in aceasta scrisoare apar numele mai multor membri ai organizatiei teroriste. Prim-ministrul Ranil Wickremesinghe nu a fost informat de aceste scrisori si informari. (…) Daca am fi avut informatii anterioare, am fi luat masuri preventive”,  a adaugat Senaratne. Presedintele Maithripala Sirisena este responsabilul pentru securitate nationala si servicii de informatii, insa se afla in conflict cu Wickremesinghe dupa ce a incercat sa-l concedieze, provocand o criza constitutionala in tara.

Inca o explozie langa o biserica

Deflagratia s-a produs in momentul in care o echipa de genisti incercau sa dezamorseze un dispozitiv exploziv amplasat intr-o camioneta. “Furgoneta a explodat cand echipa de deminare a STF (Forta Speciala de Reactie Rapida) si fortele aeriene au incercat sa dezamorseze bomba”, a declarat un martor pentru Reuters. Purtatorul de cuvant al fortelor de securitate nu a fost disponibil pentru a comenta informatia. Atacurile sinucigase nu au fost revendicate deocamdata, dar politia  a arestat deja 24 de suspecti, cetateni sri-lankezi, care sunt interogati de Departamentul de investigatii criminalistice.

Teroristii islamici in spatele atentatelor sangeroase

Guvernul a declarat stare de urgenta dupa ce fortele de ordine au anuntat ca 87 de detonatoare de bombe au fost gasite in autogara Bastian Mawatha din Pettah, un cartier al capitalei situat la jumatatea distantei intre hotelurile si biserica din Colombo lovite duminica de explozii. ‘Politia a gasit 12 dintre detonatoare imprastiate pe sol si, ulterior, a cercetat o groapa de gunoi in care au mai fost gasite inca 75’, au precizat autoritatile.

Masacrele pot continua

Grupuri teroriste continua sa puna la cale posibile atacuri in Sri Lanka. Teroristii pot ataca cu putine avertismente sau fara niciunul, avertizeaza Departamentul de Stat din SUA. In alerta de calatorie emisa de diplomatia americana sunt precizate ca posibile tinte locuri turistice, terminaluri de transport, malluri, hoteluri, lacasuri de cult, aeroporturi si alte locuri publice. Ministrul de externe din Sri Lanka a confirmat ca cel putin 37 de cetateni straini au fost ucisi in seria de atentate: 3 indieni, 3 britanici, 2 australieni si 2 turci se numara printre cei identificati pana acum. Mai sunt 25 de cadavre neidentificate, tot ale unor turisti straini. „Desi inca apar detalii legate de atacuri, putem confirma ca mai multi cetateni americani se numara printre persoanele ucise”, a declarat secretarul american de stat Mike Pompeo, insa nu a precizat numarul lor.

author avatar
Andrei Coman
324 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger