Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Milano amendeaza taximetristii in bermude

Milano amendeaza taximetristii in bermude

Autor:

20 de soferi au fost deja taxati pentru ca au purtat pantaloni scurti, desi mercurul termometrului arata 35 de grade in oras. Nu-i rea ideea, poate se aplica si in Bucuresti, unde clientii sunt intampinati de burti in maiouri soioase, in taxiuri la fel de soioase

 

milano Milano amendeaza taximetristii in bermude

In ciuda caldurii, soferii trebuie sa respecte standingurile ”capitalei modei”

De mai multe saptamani, capitala economica a Italiei se confrunta cu temperaturi caniculare. Dar soferii de taxi sunt obligati sa poarte pantaloni lungi. In 2016, municipalitatea a decis interzicerea portului bermudelor sau altor vestimentatii sumare de catre soferii de taxi, estimate a fi indecente vizavi de clienti: slapi, pantaloni de trening, maiouri. De la debutul caniculei in Milano, zeci de taximetristi au fost amendati de politie pentru abaterea de la aceste reguli. Amenda e sarata: 110 euro pentru fiecare abatere plus riscul de suspendare a licentei. Unul din motivele invocate de autoritati:  Milano este capitala modei si trebuie sa-si mentina acest standing, inclusiv in randul soferilor.

New York suspenda licentele Uber

Municipalitatea a decis sa inghete pentru un an licentele acordate Uber dar si altor companii, precum Lyft, si impunerea catre aceste firme de a le plati soferilor un salariu minim echivalent cu cel al unui taximetrist traditional. Municipalitatea a indicat ca doreste sa diminueze numarul ambuteiajelor dar si cel al suicidelor soferilor clasicelor taxiuri galbene, puternic afectati de concurenta Uber.In New York, numarul masinilor de transport cu sofer, asa zisele VTC-uri (Uber si restul) a crescut de la 12.600 in 2015 la 80.000 in acest an, in timp ce numarul de ”yellow cabs” este de 14.000. Autoritatile au invocat pentru suspendarea noilor licente si un studiu pentru a masura impactul pe care-l au VTC-urile asupra orasului. Pentru Uber, aceasta pauza de un an in acordarea licentelor ”ameninta una din rarele solutii de transport (in New York) fara a se face nimic pentru imbunatatirea metroului sau descongestionarea circulatiei”.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-05-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!