AcasăNewsMii de romani au ramas fara carnete din cauza hotilor de fier...

Mii de romani au ramas fara carnete din cauza hotilor de fier vechi

De parca nu aveau destule dosare pe cap, instantele de judecata sunt asaltate, in ultima vreme, de mii de plangeri din partea conducatorilor auto indignati de faptul ca au ramas fara carnete pentru ca ar fi circulat cu viteza in niste veritabile „localitati fantoma”. Pentru ca, pur si simplu, hotii de fier vechi fura pe capete indicatoarele rutiere care semnalizeaza intrarile din localitati.

Localnicii din Milostea nu se sfiesc sa fure indicatoare ziua in amiaza mare

Extrem de interesant este insa faptul nu doar ca soferii sunt disperati de acest adevarat fenomen infractional, dar si firmele specializate in asigurarea marcajului rutier,  care s-au saturat sa tot monteze in nestire indicatoarele furate de inconstientii care le vand apoi pe cate „o juma” de tarie. Astfel ca au facut plangeri penale la Politie, insa „lantul slabiciunilor” de abia acum incepe …

Drumul  pierzaniei dintre Horezu si Tagu Jiu

Si cu toate ca astfel de situatii se intalnesc in mai multe zone din judete ca Vrancea, Mehedinti, Valcea sau Gorj, de departe recordul absolut il detine drumul care leaga localitatile dintre Horezu si Targu Jiu. Si unde ”bastinasii” si-au facut un adevarat obicei din a sustrage indicatoarele tocmai bune de dus la REMAT. Urmarea este ca, nestiind ca au intrat in localitate, cel putin pana la aparitia primelor case, care uneori se afla si la cateva sute de metri de limita administrativa, soferii isi pierd pe banda rulanta carnetele auto. Motivul fiind, de fiecare data, depasirea vitezei legale in localitate. Insa, dupa cum sustin mai multi conducatori auto, care s-au adresat instantei dupa ce au „arsi” la filtrele rutiere instalate tocmai in aceste „localitati fantoma”, nu exista niciun indicator in acest sens, cum ar fi in comune ca Milostea sau Slatioara. Mai mult,oamenii s-au intors si au facut poze, cu martori, care demonstreaza ca nu exista indicatoare, fotografii pe care le-au depus drept probe in instanta. Insa cel mai spectaculos este dosarul in care un conducator auto, tocmai penalizat drastic de catre politistii care stau la panda in respectiva zona, s-a intors sa vada daca este sau nu indicator la intrarea in Milostea. Si, ce-i dret, era! Numai ca in caruciorul de butelie al unui localnic care se indrepta cu el agale spre centrul de colectare a fierului vechi… Si cum fotografia buclucasa a ajuns si pe masa judecatorilor, probabil ca, de acesta data cel putin, se va face dreptate.

 

author avatar
Toni Matei
1.654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger