AcasăNewsMii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

Mii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

Zi-eveniment pentru credinciosii ortodocsi din Romania: Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita in cadrul unei slujbe oficiate, in romana, dar si in greaca, de catre Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă si la cate au participat in jur de o suta de prelati.

Mii de oameni au tinut sa fie prezenti, duminica dimineata, la slujba de sfintire. In timp ce in catedrala au fost prezenti circa 2000 de invitati oficiali – inclusiv demnitari precum premierul Dancila, dar si mai multi ministri din Executivul pe care il conduce, in curtea lacasului de cult au venit romani din mai toate zonele tarii, inclusiv copii imbracati in straie populare. Au indurat frigul de afara si au privit slujba pe un ecran urias, amplasat in curtea Catedralei, tocmai pentru ca oamenii sa poata privi ceremonia de sfintire Altarului Catedralei si celelalte momente ale slujbei special oficiate in aceasta duminica. E important de mentionat ca in Sfinta Masa din altarul Catedralei a fost asezata o lista cu numele eroilor romani.

Dar si ca, dupa slujba de sfintire, in Catedrala Neamului s-a oficiat o prima Liturghie. Dupa incheierea acesteia, oamenii vor putea intra in Altarul lacasului sfant, inclusiv femeile mirene – stiut fiind faptul ca acest lucru se poate intampla doar cu prilejul sfintirii unei biserici.

sursa foto: facebook.com/basilica.ro

author avatar
Cristina Stefan
236 afisari

1 COMENTARIU

  1. Sf. ARDEALULUI a spus :”-E foarte important sa fiți prezenți la sfințirea unei biserici deoarece se pogoară foarte mult Duh SFÂNT.”Deci OBSERVAM cum își face Dumnezeu prezenta, când și în ce măsură…

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger