Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Mii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

Mii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

Autor:

Zi-eveniment pentru credinciosii ortodocsi din Romania: Catedrala Mantuirii Neamului a fost sfintita in cadrul unei slujbe oficiate, in romana, dar si in greaca, de catre Preafericitul Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, si Sanctitatea Sa Patriarhul Ecumenic Bartolomeu, Arhiepiscop al Constantinopolului – Noua Romă si la cate au participat in jur de o suta de prelati.

 

sfintire catedrala 720x404 Mii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii NeamuluiMii de oameni au tinut sa fie prezenti, duminica dimineata, la slujba de sfintire. In timp ce in catedrala au fost prezenti circa 2000 de invitati oficiali – inclusiv demnitari precum premierul Dancila, dar si mai multi ministri din Executivul pe care il conduce, in curtea lacasului de cult au venit romani din mai toate zonele tarii, inclusiv copii imbracati in straie populare. Au indurat frigul de afara si au privit slujba pe un ecran urias, amplasat in curtea Catedralei, tocmai pentru ca oamenii sa poata privi ceremonia de sfintire Altarului Catedralei si celelalte momente ale slujbei special oficiate in aceasta duminica. E important de mentionat ca in Sfinta Masa din altarul Catedralei a fost asezata o lista cu numele eroilor romani.

Dar si ca, dupa slujba de sfintire, in Catedrala Neamului s-a oficiat o prima Liturghie. Dupa incheierea acesteia, oamenii vor putea intra in Altarul lacasului sfant, inclusiv femeile mirene – stiut fiind faptul ca acest lucru se poate intampla doar cu prilejul sfintirii unei biserici.

sursa foto: facebook.com/basilica.ro


1 Comentariu la Mii de oameni, la slujba de sfintire a Catedralei Mantuirii Neamului

  1. Optimiu

    Sf. ARDEALULUI a spus :”-E foarte important sa fiți prezenți la sfințirea unei biserici deoarece se pogoară foarte mult Duh SFÂNT.”Deci OBSERVAM cum își face Dumnezeu prezenta, când și în ce măsură…


    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 22-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!