AcasăNewsMii de joburi vacante. Nimeni nu se inghesuie

Mii de joburi vacante. Nimeni nu se inghesuie

Romania, o tara ramasa fara muncitori

Migratia meseriasilor, piata de munca din ce in ce mai acaparata de multinationale dar si  esecul sistemului de invatamant de a scoate absolventi calificati, sunt printre motivele cresterii locurilor de munca vacante. In prezent companiile au nevoie de peste 60.000 de angajati.

Romania o tara ramasa fara muncitori

Numarul locurilor de munca vacante in trimestrul II din acest an a crescut cu 3.000 comparativ cu trimestrul anterior, la 61.400, informeaza Institutul National de Statistica. Rata locurilor de munca vacante a fost de 1,25% in trimestrul II din acest an, in crestere cu 0,08 puncte procentuale fata de trimestrul precedent. Cele mai mari rate ale locurilor de munca vacante s-au inregistrat in alte activitati de servicii (2,88%), in administratia publica (2,59%), respectiv in sanatate si asistenta sociala (2,05%). Sectorul bugetar a insumat circa 27% din numarul total al locurilor de munca vacante. Astfel, 7.100 de locuri vacante se regasesc in administratia publica, 6.900 de locuri vacante in sanatate si asistenta sociala, respectiv 2.700 mii locuri vacante in invatamant. Cea mai mare cerere de forta de munca salariata exprimata de angajatori atat prin intermediul ratei, cat si a numarului locurilor de munca vacante a fost pentru ocupatiile de specialisti in diverse domenii de activitate – grupa majora 2 (1,55%, respectiv 16.400 locuri vacante), iar cele mai mici valori s-au inregistrat pentru ocupatiile de lucratori calificati in agricultura, grupa majora 6 (0,41%, respectiv 100 locuri vacante) si de membri ai corpului legislativ, ai executivului, inalti conducatori ai administratiei publice, conducatori si functionari superiori – grupa majora 1 (0,67%, respectiv 2.300 locuri vacante).

author avatar
Bogdan Borcea
437 afisari

1 COMENTARIU

  1. National.ro ca oficina a partidului cu mustata si mare sustinator al hamsterului are partea sa de vina. De ce? Pai, e simplu: in loc sa se ocupe de dezvoltarea tarii din punt de vedere economic, psd-ul si dragnea se sptesc sa schimbe legile justiei ca sa il faca scapat pe Daddy-cool. Si asta de aproape doi ani. Iar National.ro ii sustine. Asa ca nu mai fiti ipocriti si mai bine cititi: http://dilemaveche.ro/sectiune/tema-saptamanii/articol/am-sa-ma-ntorc-barbat

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger