AcasăNewsMii de bancnote noi de 100 $ au disparut in drum spre...

Mii de bancnote noi de 100 $ au disparut in drum spre Rezerva Federala a SUA

Seful Rezervelor Federale ale SUA (Fed), Ben Bernanke, a fost pus intr-o situatie incomoda, dupa ce un numar necunoscut de bancnote noi de 100 de dolari au disparut inainte de a fi aduse la Fed.

Noile bancnote de 100 de dolari, diferite ca inscriptionare, vor intra in circulatie in 2013. Astfel, valoarea de 100 de dolari apare in culoare aurie, la fel si Clopotul Libertatii (Liberty Bell), iar bancnota are noi elemente de siguranta.

Ben Bernanke admite ca s-au furat banconte noi, dar stie ca Fed poate tipari zeci de milioane de dolari pe ora

Potrivit CNN, „o mare cantitate”  de bancnote de cate 100 de dolari noi au disparut recent dintr-un transport efectuat spre un depozit al Fed din New Jersey.

Potrivit FBI, ca bancnotle au fost furate in timpul transportului, undeva intre aterizarea avionului care a adus banii de la Dallas la Philadelphia si sosirea camionului la un depozit al Fed din New Jersey. Curierul care a adus banii a raportat „ceva lipsuri”, dar banii vin in paleti securizati, asa  ca ori a disparut un palet, ori mai multi, cea ce ridica pierderea la „ceva” mult mai mult decat incearca autoritatile sa ascunda.

Bani in nestire pentru binele lumii

Oricum, Fed nu are probleme deosebite, deoarece scoate pe banda rulanta zeci de milioane de dolari pe ora, iar Ben Bernanke, seful institutiei, se mira ca lumea il critica pentru ca tipareste bani in nestire. El a raspuns ieri atentionarilor venite din  Brazilia, Japonia, Europa si chiar din partea Congresului SUA, care atrageau atentia asupra inflatiei pe care o genereaza astfel Fed. „Nu numai ca am ajutat revenirea economiei SUA, dar, prin cresterea cheltuielilor tarii am ajutat si economia globala”, a raspuns Bernanke.

author avatar
Arpad Dobre
550 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger