AcasăNewsMihnea Motoc recomanda sa nu ne avantam in zona euro

Mihnea Motoc recomanda sa nu ne avantam in zona euro

Mihnea Motoc sfatuieste autoritatile de la Bucuresti sa se gandeasca de doua orin inainte de a adera la zona euro

Ambasadorul Romaniei la UE, Mihnea Motoc, sustine ca obiectivul aderarii la zona euro nu ar trebui precipitat in cazul Romaniei.

Mihnea Motoc sfatuieste autoritatile de la Bucuresti sa se gandeasca de doua orin inainte de a adera la zona euro

Precautie. Acesta este cuvantul de ordine cand vine vorba de aderarea Romaniei la zona euro. Recomandarea vine din partea lui Mihnea Motoc, care recunoaste insa ca zona euro preia din ce in ce mai multa activitate politica europeana, ceea ce constituie “un factor suplimentar” in ecuatia privind decizia de aderare.”Nu cred ca pentru Romania obiectivul euro ar putea sau ar trebui precipitat, in afara unui calendar si a unor conditii obiective, „, a afirmat Motoc. Problema este vazuta insa cu alti ochi la Bucuresti. Contactat de ziarul “National”,  Adrian Vasilescu, consilierul guvernatorului BNR, a explicat ca tema intrarii in zona euro este analizata temeinic de comitetul de aderare.

“Nu este o problema daca ne grabim sau nu. Nu este nici macar o problema de opinie, ci una de analiza si decizie. Sigur este foarte important cum vede domnul ambasador lucrurile, dar la fel de important este cum le vedem si noi aici. Comitetul de aderare intoarce acest lucru pe toate fetele, sunt analizate conditiile si oportunitatiile”, a mai precizat Vasilescu.

author avatar
eNational
312 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger