AcasăNewsMihnea Costoiu, trimis in judecata in dosarul "Cutezatorii"

Mihnea Costoiu, trimis in judecata in dosarul „Cutezatorii”

Directia Nationala Anticoruptie a anuntat, marti, trimiterea in judecata, sub control judiciar, a fostului secretar de stat din Ministerul Educatiei, Mihnea Costoiu.

Acesta este acuzat de abuz in serviciu daca functionarul public a obtinut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit. Dosarul „Cutezatorii”, cum mai este cunoscuta cauza opiniei publice, va fi judecat de Inalta Curte.

Din cate se mentioneaza in comunicatul DNA, procurorii au retinut in rechizitoriul cauzei faptul ca „in perioada martie – septembrie 2009, inculpatul Costoiu Mihnea Cosmin, in calitatea mentionata, cu incalcarea dispozitiilor legale privind bunurile proprietate publica, a incheiat cu Fundatia “Dinu Pescariu” un act aditional la un contract de locatiune incheiat anterior cu Regia Autonoma – Administratia Patrimoniului Protocolului de Stat (R.A.-A.P.P.S.)”, dar si ca „actul aditional a fost incheiat fara a exista o aprobare data printr-o hotarare de guvern, fara organizarea unei licitatii publice in conditiile legii, precum si in lipsa avizului directiilor de specialitate din cadrul ministerului. Mai mult, acest document a fost incheiat in conditiile in care Ministerul Educatiei Nationale intentase proces Fundatiei „Dinu Pescariu” pentru rezilierea contractului, proces care, in perioada respectiva, se afla in curs de judecata (terenurile si constructiile aferente Bazei Cutezatorii fusesera trecute in domeniul public al statului prin Hotararea de Guvern nr. 160/2005).”

In cazul de fata, procurorii au pus sechestru asigurator pe mai multe imobile ale fostului ministru.

111 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger