AcasăNewsMihai Malaimare a demisionat din functia de membru al CNA, dupa ca...

Mihai Malaimare a demisionat din functia de membru al CNA, dupa ca ANI a inceput o ancheta in cazul sau

(foto: a1)

Managerul Teatrului Masca din Capitala, Mihai Malaimare, si-a dat demisia din functia de membru al CNA, ca urmare a faptului ca ANI a initiat o cercetare in privinta suspiciunii de incompatibilitatea intre functia de membru CNA si cea de manager al Teatrului.

(foto: a1)

Societatea de avocati „Constantinof si Asociatii” a remis un comunicat in care anunta ca Mihai Malaimare si-a inaintat demisia pe data de 11 ianuarie 2013. „La solicitarea clientului nostru, domnul Mihai Adrian Malaimare, va informam ca, in data de 11.01.2013, domnia sa a inaintat doamnei presedinte Laura Georgescu demisia din functia de membru al Consiliului National al Audiovizualului”, se spune in comunicat.

Decizia membrului Consiliului National al Audiovizualului a venit ca urmare a cercetarii intiate de Agentia Nationala de Integritate privind incompatibilitatea functiei detinute la CNA si calitatea de manager al Teatrului Masca. „Decizia de a demisiona a survenit ca urmare a faptului ca Agentia Nationala de Integritate a comunicat domnului Malaimare ca a initiat o cercetare in ceea ce il priveste, cu suspiciunea de incompatibilitate intre functia de membru al CNA si aceea de manager al Teatrului Masca”, potrivit aceleiasi surse.

De asemenea, in comunicat se mai arata ca Mihai Adrian Malaimare nu considera ca a incalcat legea si isi rezerva dreptul de a contesta cercetarea ANI: „Desi domnul Malaimare considera ca nu a incalcat dispozitiile legale privitoare la incompatibilitate, situatie in care califica aceasta cercetare ca fiind neintemeiata si isi rezerva dreptul sa conteste, in conformitate cu dispozitiile legale, orice act ar putea fi emis de ANI in legatura cu acest aspect. Domnia sa nu doreste ca declansarea acestei proceduri sa atinga in niciun fel imaginea Consiliului National al Audiovizualului si nici pe cea a Guvernului Romaniei, care l-a propus si i-a sustinut numirea in aceasta functie, motiv pentru care a demisionat din functia ocupata”.

Ca si in cazul deputatului Mircea Diaconu, daca se va demonstra ca a incalcat legea privitoare la incompatibilitate, Mihai Malaimare nu va mai putea ocupa o functie publica timp de trei ani.

author avatar
Alina Costache
141 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger