AcasăNewsMihai, grav bolnav. Principesa Margareta, la carma Casei Regale

Mihai, grav bolnav. Principesa Margareta, la carma Casei Regale

Regele Mihai I al Romaniei se retrage din viata publica dupa ce a suferit o interventie chirurgicala, fiind diagnosticat cu leucemie cronica si carcinom epidermoid metastazant. In consecinta, Casa regala urmeaza sa fie reprezentata in absolut toate actiunile publice de Principesa Margareta.

Regele Mihai se afla internat intr-un spital din Elvetia

Vestile vin din Elvetia, acolo unde, ieri, s-a intrunit Consiliul Regal. Potrivit reprezentantilor Consiliului Regal, Majestatea Sa a suferit o interventie chirurgicala si va avea nevoie de un tratament complex.

Principele Nicolae: “Acum, tara are datoria sa se gandeasca la Regele ei”

Cel care a facut declaratia a fost Andrew Popper, seful Casei Majestatii Sale Regele, dupa a cincea sesiune a Consiliului Regal, desfasurat in 1-2 martie, in Elvetia. Membrii Consiliului  au luat nota de starea de sanatate a Majestatii Sale, care a fost supus recent unei operatii chirurgicale. Diagnosticele puse de echipa medicala sunt: “carcinom epidermoid metastazant”si “leucemie cronica”. Majestatea Sa urmeaza un tratament complex si solicitant, care il impiedica sa apara in public, avand nevoie de o perioada de refacere. Aflat in spital, sub atenta ingrijire a medicilor elvetieni, Regele Mihai a transmis urmatorul mesaj: “In ultimele saptamani, am primit vestea unui serios diagnostic medical. Aceasta situatie vine in anul in care Familia si Tara sarbatoresc 150 de ani de la fondarea Dinastiei si a Statului Roman modern. Sunt sigur ca fiica mea, Margareta, Custodele Coroanei, va gasi intelepciunea si forta de a ma reprezenta si de a duce la indeplinire toate actiunile mele publice. Am cerut Consiliului Regal sa-si continue menirea si sa prezinte sfatul sau Custodelui Coroanei. La doar cateva minute de la anuntul privind retragerea Regelui Mihai, nepotul dezmostenit, Princepele Nicolae, a facut apel la romani sa se roage pentru sanatatea Majestatii Sale. “Regele s-a gandit mereu la tara Lui, mai ales in nemilosul exil. Acum, tara are datoria sa se gandeasca la Regele ei. Multa sanatate, Majestate!”, a transmis pe Facebook Nicolae.

author avatar
Andrei Coman
875 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger