AcasăNewsMick Jagger sustine #rezist

Mick Jagger sustine #rezist

Rolling Stones, care au concertat in Polonia in 1967, au fost chemati in ajutor de fostul presedinte Lech Walesa

In concert la Varsovia, liderul trupei Rolling Stones le-a cerut polonezilor sa nu renunte la miscarea de protest impotriva reformelor judiciare angajate de puterea politica conservatoare.

Rolling Stones care au concertat in Polonia in 1967 au fost chemati in ajutor de fostul presedinte Lech Walesa

Rolling Stones a fost una din primele trupe care a cantat in Polonia cu mult timp inainte de caderea comunismului iar fostul presedinte Lech Walesa nu a uitat acest lucru. Duminica seara, in timpul concertului sustinut in capitala Poloniei, Walesa le-a cerut celor de la Rolling Stones sa-i sustina pe polonezi in lupta lor pentru ”apararea libertatii”, in plina dezbatere privind reformele judiciare din aceasta tara. Cel care , in fruntea sindicatului Solidarnosc, a jucat un rol cheie in caderea regimului comunist, a fost ascultat de Jagger. ”Sunt prea batran ca sa fiu judecator, dar suficient de tanar pentru a canta”, a spus Mick Jagger, in poloneza. „Stiti ca am venit in Polonia in urma cu mult timp, in 1967”, a continuat Mick Jagger, in engleza, referindu-se la primul concert al Rolling Stones in Polonia, unul dintre primele sustinute de un grup occidental de cealalta parte a Cortinei de Fier. „Sper ca veti ramane atasati la tot ce ati invatat de atunci, Dumnezeu sa va binecuvanteze!”, a adaugat el. Sambata, Walesa a afirmat pe Facebook: ”lucruri rele se petrec in Polonia in prezent” , adresandu-se legendarei trupe de grup rock and roll : ” „Multi oameni in Polonia apara libertatea, dar au nevoie de sustinere. Daca puteti spune sau face ceva in timpul trecerii prin Polonia, acest lucru ar insemna ceva important pentru ei”. Apelul lui Walesa intervine dupa ce sefa Curtii Supreme de Justitie,  Malgorzata Gersdorf , refuza sa-si paraseasca postul dupa ce presedintele Andrzej Duda i-a trimis un decret de pensionare. Conservatorii din partidul Drept si Justitie (PiS) argumenteaza aceste reforme prin necesitatea de a imbunatati eficienta tribunalelor si de a lupta cu „casta corupta a judecatorilor” ancorati, potrivit lor,  in trecutul comunist.

author avatar
Tudor Borcea
189 afisari

1 COMENTARIU

  1. ”… una dintre primele trupe care A cîntat… ”. E clar, da? Unii rămîn proști pînă la moarte, indiferent de cît le semnalizezi. N-am citit mai departe.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger