Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Metroul s-ar putea opri. Unde se duc banii de investitii

Metroul s-ar putea opri. Unde se duc banii de investitii

Autor:

Reprezentanti de la Unitatea Sindicatul Liber Metrou (USLM) au protestat in fata Ministerului Transporturilor fata de pierderea de 110 milioane de euro provocata Metrorex in urma unui proces cu compania Astaldi. Sindicalistii reclama  „politica de management dusa de ministrul Lucian Sova si de catre directorul general Dumitru Sodolescu la nivelul Metrorex”.

 

metrou Metroul s ar putea opri. Unde se duc banii de investitii

Erori si interese pe spinarea calatorilor: Metrorex pierde milioane de euro in procesele cu firma italiana Astaldi, in timp ce sindicatele vor bani din spatiile comerciale din statii

Pentru ca Metrorex sa plateasca acea suma de 110 milioane de euro (care initial era de 45 de milioane de euro), societatea de transport „s-a imprumutat de la CEC Bank, garantand cu trenurile de metrou”, spune Ion Radoi, presedintele USL Metrou. „Constructorul, Astaldi, trebuia sa incheie inca din 2015 lucrarile la tronsonul Ghencea – Drumul Taberei, dar probabil nici in 2019 nu va fi gata; si atunci, ne intrebam ce a facut conducerea Metrorex de a pierdut procesul si cine va raspunde pentru aceasta pierdere”, a mai spus liderul sindical. Radoi, care nu exclude posibilitatea unei greve generale, a avertizat ca lipsa investitiilor si a necesarului de angajati  pun in pericol siguranta calatorilor: “De fapt, trenurile s-ar putea opri din motive tehnice, nu din motive sindicale, pentru ca instructiunile de lucru spun negru pe alb ca daca nu se poate asigura mentenanta necesara transportului in siguranta a pasagerilor activitatea se opreste. In acest stadiu suntem acum, in care din cauza lipsei de fonduri si de personal riscam oprirea activitatii.”

Sindicatele vor sa gestioneze in continuare buticurile din subteran

Metrorex, va organiza o licitatie pentru inchirierea spatiilor din statiile de metrou, avand in vedere ca prezentul contract cu firma sindicatelor, Sindomet Servcom SRL, incheiat in 2003 pentru cinci ani, si prelungit apoi de inca doua ori, va expira pe 26 septembrie. Sindomet Servcom  are in administrare toate spatiile comerciale din statiile de metrou, cu exceptia restaurantului McDonald’s din statia Piata Unirii2. Metrorex a anuntat ca principala problema ridicata de fiecare data de reprezentantii sindicatului este prelungirea contractului pentru inchirierea spatiilor din statiile de metrou. Totodata, compania de stat a precizat ca respecta cerintele privind siguranta circulatiei si securitatea transportului, conform reglementarilor din domeniu.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 20-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!