AcasăNewsMeteorologii avertizeaza: se intorc ninsorile, iar vremea se va raci acentuat

Meteorologii avertizeaza: se intorc ninsorile, iar vremea se va raci acentuat

Dupa o perioada cu o vreme foarte frumoasa, primavaratica, dar cu mult mai calda pentru perioada din an in care ne aflam, iarna pare hotarata sa revina in peisaj si sa ne aminteasca tuturor ca februarie, ultima luna din anotimpul rece, nu s-a incheiat.

Drept urmare, e bine sa aveti in vedere faptul ca meteorologii au transmis faptul ca vremea schimba foaia in perioada urmatoare.

In primul rand, e de notat faptul ca in mai multe zone din tara vor reveni ninsorile. Administratia Nationala de Meteorologie anunta acest lucru prin intermediul unei informari meteo. Astfel, aflam ca de vineri, de la ora 14 si pana sambata duapa-amiaza, la ora 16, sunt anuntate precipitatii in cea mai mare parte a tarii. In Moldova, Dobrogea, Muntenia si Oltenia va ploua, in prima faza, pentur ca apoi ploile sa se transforme treptat in lapovita si ninsoare. De asemenea, in Transilvania se asteapta sa cada precipitatii mixte, in timp ce in zonele montane sunt asteptate precipitatii indeosebi sub forma de ninsoare, „moderate cantitativ in Carpatii Meridionali, unde se va depune strat nou de zapada, local mai consistent”.

Temperaturile scad simtitor

Specialistii atrag, totodata, atentia ca „vremea se va raci accentuat, devenind deosebit de rece pentru aceasta data, geroasa noaptea si dimineata, mai ales in regiunile nordice si centrale” si ca astfel vor sta lucrurile pana in prima zi a saptamanii viitoare, adica pana in 25 februarie.

COD GALBEN de vant in mai multe zone din tara

foto; ANM

Totodata, ANM a emis, joi, si o avertizare COD GALBEN, pentru intervalul 22 februarie, ora 16 – 23 februarie, ora 16. Expertii in meteorologie spun ca in Banat, Crisana, Muntenia si Dobrogea, precum si in sudul si centrul Moldovei vantul va avea intensificari de peste 55…65 km/h, izolat si cu 70 km/h, „iar pe crestele montane va sufla tare, cu viteze peste 90…100 km/h, viscolind ninsoarea si determinand scaderea vizibilitatii”.

188 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger