AcasăNewsMeteorologii avertizeaza: ceata persista chiar si dupa orele pranzului/risc de polei

Meteorologii avertizeaza: ceata persista chiar si dupa orele pranzului/risc de polei

Fenomenele meteorologice pe fondul carora, in ultimele zeci de ore, s-au produs mai multe accidente rutiere soldate cu numeroase victime vor persista, luni, pana catre ora 14.

Este vorba in primul rand despre ceata, dar si despre riscul ca, in anumite zone, carosabilul sa devina alunecos. In acest sens, specialistii de la Administratia Nationala de Meteorologie au emis mai multe atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN de ceata, unele valabile pana la ora 12, pentru judetele Cluj, Bistrita-Nasaud si Salaj, unde sunt anuntate scaderea vizibilitatii sub 200 de metri, posibil si sub pragul a 50 de metri, dar si, izolat, conditii de burnita, fenomen ce poate favoriza depunerea de polei. De asemenea, tot pana la ora 12, si judetul Botosani va fi acoperit de ceata.

De asemenea, din directia ANM aflat ca negura va persista, pana la ora 14, deci mult dupa pranz, in judetul Alba si in Harghita. Insa meteorologii atrag atentia ca, pe langa faptul ca acest fenomen va afecta vizibilitatea in trafic, dar nu numai, este posibil ca, izolat, temperaturile scazute pana sub limita a zero grade sa favorizeze aparitia poleiului.

author avatar
Cristina Stefan
133 afisari

1 COMENTARIU

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger