AcasăNewsMeteorologii au emis un nou COD GALBEN de CEATA. Ce judete sunt...

Meteorologii au emis un nou COD GALBEN de CEATA. Ce judete sunt vizate!

In majoritatea judetelor din tara, ziua a inceput cu temperaturi obisnuite pentru acesta perioada, si cu cer variabil. In cateva zone, insa, se semnaleaza ceata, motiv pentru care meteorologii au emis o atentionare nowcasting COD GALBEN.

Fenomenul ce scade vizibilitatea sub 200 de metri, posibil chiar si sub 50 de metri, insa doar izolat, va cuprinde, de la primele ore ale zilei de vineri, zonele joase din judetele Covansa si Harghita, inclusiv orasul Toplita. Conform Administratiei Nationale de Meteorologie, pana la ora 11, ariile mentionate vor fi acoperite de ceata.

Cum acest fenomen meteo va afecta si drumurile nationale si europene aferente acestor doua judete, soferii sunt sfatuiti sa manifeste prudenta in trafic. Conducatorilor auto li se recomanda ca, in conditii de ceata, sa respecte distanta suficienta fata de autoturismele din fata, pentru a putea frana la timp in caz de nevoie, si a evita evenimentele rutiere nedorite, sa circule adaptand viteza la conditiile de mers si sa foloseasca luminile de ceata.

202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger