AcasăNewsMeteorologii au emis atentionari COD GALBEN de ceata, valabile pana la ora...

Meteorologii au emis atentionari COD GALBEN de ceata, valabile pana la ora 23

Desi fenomenul a fost prezent inca de dimineata, dar si pe parcursul zilei, in anumite zone ale tarii ceata persista pana duminica tarziu.

Ca urmare, meteorologii au emis atentionari nowcasting (cu efect imediat-n.r) COD GALBEN care au intrat in vigoare la ora 17 si raman valabile pana la ora 23.

Vizate de atentionarile de ceata sunt, din cate precizeaza duminica dupa-amiaza specialistii Administratia Nationala de Meteorologie, atat judete din estul, cat si din centrul tarii, mai precis, judetele Sibiu si Mures, cu mentiunea ca negura, care va duce la scaderea vizibilitarii sub 200 de metri, izolat si sub limita a 50 de metri, se va semnala inclusiv drumurile naţionale si europene care strabat aceste doua judete.

Mai mult, pana tarziu in noapte, mai exact pana la ora 23 a zilei de Sfantul Nicolae, ceata va persista la nivel local in mai multe judete din zona Moldovei, respectiv Iasi, Vaslui, Galati, Bacau si Vrancea. Si, pe langa pacla care va scadea vizibilitatea sub 200 de metri, local, izolat si sub 50 de metri,este posibil sa apara- dar doar izolat- chiciura. Si cum fenomenele se pot semnala si pe drumurile nationale si europene aferente acestor cinci judete, participantilor la trafic – soferi si pietoni- li se recomanda sa circula cu atentie, pentru a nu risca sa fie implicati in evenimente rutiere nedorite.

167 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger