AcasăNewsMeteorologii anunta canicula, duminica si luni, in cateva zone din tara

Meteorologii anunta canicula, duminica si luni, in cateva zone din tara

Alertă meteo: val de căldură și disconfort termic ridicat! Câte zile e valabil CODUL GALBEN de la ANM și în ce zone/Prognoză specială pentru București

Ultima zi a saptamanii se anunta foarte calduroasa, cel putin in sudul tarii. Acestea sunt cele mai recente vesti din directia specialistilor de la Administratia de Meteorologie.

Meteorologii au transmis, sambata la amiaza, o informare de canicula si disconfort termic, valabila pentru duminica si luni.

In primul rand, specialistii ne spun ca ultima zi a acestei saptamani va fi calduroasa in mare parte din zonele tarii, cu valori termice mai ridicate, adica intre 34-37 de grade, la orele dupa-amiezii, in Banat, Oltenia, sud-vestul Transilvaniei si in Muntenia (local). In aceste regiuni va aparea, asadar, canicula. Specialistii avertizeaza, totodata, ca disconfortul termic va fi ridicat, indicele temperatura-umezeala (ITU) urmand sa ajunga la nivelul pragului „critic” de 80 de unitati, fiind posibil sa-l depaseasca „usor”.

Totodata, meteorologii spun ca luni „disconfortul termic se va accentua în sudul si estul țarii”, unde ITU va atinge si depasi pragul critic de 80 de unitati. In Oltenia si Muntenia termometrele vor indica frecvent maxime de 35-37 de grade, mai spun meteorologii.

Asadar, e bine sa tineti cont de aceste informatii, dar si de recomandarile medicilor, in perioade caniculare – sfaturi ce includ evitarea plimbarilor prelungite la orele amiezii, dar si hidratarea corespunzatoare.

144 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger