AcasăNewsMeteo: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani

Meteo: Prognoza pentru urmatoarele doua saptamani

Sfarsitul lunii august se anunta unul capricios, fiind asteptate atat zile cu soare si cu temperaturi ce pot depasi 30 de grade, cat si zile cu ploi, furtuni si vant, potrivit estimarii realizate de ANM. Nici inceputul de toamna nu pare sa fie unul mai stabil din punct de vedere termic.

In BANAT variatiile termice nu vor fi semnificative pe parcursul intervalului de prognoza, 25 august- 7 septembrie, valorile de temperatura urmand sa se mentina in jurul celor normale pentru aceasta perioada. Intervalul va debuta cu o usoara crestere termica pana la medii ale maximelor de 26…27 de grade si ale minimelor, spre 15 grade. Abia la inceputul celei de-a doua saptamani temperatura va incepe sa scada usor si treptat pana la medii ale maximelor de 23…24 de grade si ale minimelor, in jurul a 13 grade.

Probabilitatea de ploaie va fi ridicata in a doua saptamana, cu deosebire in intervalul 1 – 4 septembrie.

In CRISANA, in prima saptamana, tendinta temperaturii va fi de crestere, pana la medii ale maximelor in jurul a 26 de grade. In a doua jumatate a intervalului va exista o scadere lenta a temperaturii aerului pana la valori medii diurne de 22…23 de grade si nocturne in jurul a 12 grade.

Precipitatii este mai posibil sa se inregistreze pe parcursul celei de-a doua saptamani, cu deosebire in jurul datei de 2 septembrie.

Pentru TRANSILVANIA meteorologii anunta spre sfarsitul primei saptamani, valori termice in crestere, media maximelor urmand sa se situeze in jurul a 26 de grade. In a doua saptamana temperatura aerului va marca o scadere usoara si treptata, pana la valori medii diurne in jurul a 22 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi ridicata in intervalul 27 – 29 august, dar si in a doua jumatate a intervalului, in special in jurul datei de 2 septembrie cand se vor cumula cantitati de apa mai importante.

In MARAMURES valorile termice se vor situa in jurul celor normale pentru aceasta perioada. In prima jumatate a intervalului, mediile temperaturilor maxime vor creste pana la 25…26 de grade, valori care se vor inregistra in zilele de 30 si 31 august. In a doua jumatate a intervalului temperatura aerului va scadea spre 22 de grade.

Probabilitatea de aparitie a ploilor se va mentine pe tot parcursul intervalului, dar va fi mai mare in a doua saptamana, in special in jurul datei de 2 septembrie.

In MOLDOVA in primele zile ale intervalului media maximelor va ajunge la 27…28 de grade. In intervalul 27 – 29 august va fi o racorire, iar in a doua saptamana temperaturile maxime se vor situa intre 23…26 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in a doua jumatate a intervalului, in special in intervalul 2 – 5 septembrie. Ploi slabe vor fi posibile si in prima saptamana, in jurul datei de 27 august.

In DOBROGEA, in prima saptamana, media maximelor va avea valori de la 25…26 de grade, pana la aproximativ 28 de grade care se vor inregistra in jurul datei de 27 august. In a doua saptamana, vor fi variatii usoare, astfel ca media temperaturilor diurne va fi in jurul a 27 de grade. La sfarsitul intervalului se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 25 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in jurul datei de 2 septembrie, iar in rest se va mentine scazuta.

In MUNTENIA, in prima saptamana media maximelor va avea valori de la 26…28 de grade, pana la aproximativ 31 de grade care se vor inregistra in jurul datei de 27 august. In a doua saptamana, media valorilor diurne va fi de 27…28 de grade, iar spre sfarsitul intervalului se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 25 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi usor mai ridicata in jurul datei de 28 august si dupa data de 2 septembrie.

In OLTENIA, in prima saptamana, media maximelor va avea valori intre 26 si 29 de grade, iar in a doua parte a intervalului vor fi variatii nesemnificative, astfel ca media valorilor diurne se va situa in jurul a 26 de grade. Spre sfarsitul celei de a doua saptamani se anticipeaza o scadere usoara a temperaturii aerului pana spre 24 de grade. Probabilitatea de aparitie a ploilor va fi mai mare in intervalul 2 – 4 septembrie.

Foto: newstm.ro

author avatar
Alina Costache
390 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger