AcasăNewsMeteo: Cum va fi vremea in prima saptamana din an

Meteo: Cum va fi vremea in prima saptamana din an

(foto: Kanal D)

Meteorologii anticipeaza ca in prima saptamana din an se vor inregistra temperaturi normale pentru aceasta perioada a anului, iar incepand de joi se vor inregistra precipitatii slabe sub forma de ninsori.

(foto: Kanal D)

In Banat, in primele zile din an, se vor inregistra usoare cresteri ale temperaturii, iar incepand cu data de 5 ianuarie vremea se va raci. Din 3 ianuarie banatenii vor avea parte de ploi, care se vor transforma apoi in lapovita, se arata in prognoza Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM).

Pentru Crisana meteorologii anunta ca pana pe 6 ianuarie temperatura aerului va creste usor, iar din 7 ianuarie, vremea va incepe sa se raceasca. Dupa data de 3 ianuarie se vor inregistra precipitatii in general slabe, la inceput sub forma de ploaie, insa in scurt timp acestea se vor transforma in lapovita si ninsoare.

Transilvania va avea parte doar de vreme rece in prima saptamana din ianuarie. Temperaturile minime vor fi negative, pana in data de 3 ianuarie situandu-se sub pragul gerului. Incepand de joi se vor inregistra ninsori slabe, si in aceasta zona.

In Maramures, in primele zile din an, se anunta temperaturi pozitive. Valorile medii ale temperaturilor minime se vor situa sub nivelul de inghet, cu exceptia perioadei 5 – 6 ianuarie, cand acestea se vor apropia de 0 grade. Nici maramuresenii nu vor fi ocoliti de ninsori dupa data de 3 ianuarie.

Moldovenii vor avea parte de vreme rece in prima saptamana din an, temperaturile inregistrate pana joi situandu-se in jurul a -10 grade Celsius, noaptea. Precipitatiile vor lipsi pana in data de 3 ianuarie, dupa care vor fi slabe, mixte la inceput, apoi predominant sub forma de ninsoare.

Pentru Dobrogea ANM a anuntat temperaturi pozitive pe durata intregului interval. Pana in jurul datei de 5 ianuarie, probabilitatea de precipitatii va fi redusa, apoi vor fi precipitatii slabe, predominant sub forma de ploaie.

Si in Muntenia, valorile medii ale temperaturilor maxime vor fi pozitive iar temperaturile minime se vor situa sub pragul de inghet. Dupa 5 ianuarie se vor inregistra precipitatii slabe.

Pentru olteni, meteorologii au prognozat maxime pozitive pentru intreaga saptamana, iar temperaturile minime se vor situa sub pragul de inghet. De sambata incepand, este posibi ca locuitorii din zona Olteniei sa aiba parte de precipitatii sub forma de ploaie.

La munte, dupa a doua zi din an, vremea va fi rece, atat temperaturile maxime, cat si cele minime urmand sa se situeze sub nivelul de inghet. Tot dupa 2 ianuarie vor incepe si ninsorile, in general slabe.

author avatar
Alina Costache
336 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger