Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Messi liber, Borcea la puscarie

Messi liber, Borcea la puscarie

Autor:

Atacantul argentinian Lionel Messi a fost condamnat la 21 de luni de inchisoare pentru frauda fiscala in valoare de 4,1 milioane de euro. Dar nu va face inchisoare. La noi, Cristi Borcea a fraudat 1,2 milioane de dolari si face 6 ani si 4 luni de puscarie.

 

08 09 720x295 Messi liber, Borcea la puscarieCondamnarea a fost confirmata in apel, dupa ce, in iulie 2016, Messi si tatal sau au primit o pedepsa de 21 de luni pentru frauda fiscala.

Spania e omenoasa

Pedeapsa pentru tatal lui Messi a fost micsorata de la 21 la 15 luni. Deoarece pedeapsa este mai mica de 24 de luni, jucatorul nu va fi incarcerat. Messi, desemnat de cinci ori cel mai bun fotbalist din lume, si tatal sau, Jorge Horatio Messi, au comparut, la 2 iunie 2016, in fata unui tribunal din Barcelona, fiind judecati pentru evaziune fiscala. Lionel si Jorge Horatio Messi au fost acuzati ca au pagubit fiscul spaniol cu suma de 4,1 milioane de euro, intre 2007 si 2009. Potrivit legii spaniole, pedeapsa poate fi cu suspendare, daca se situeaza sub doi ani, in cazul unor infractiuni non-violente.

Romania e intransigenta

Ca sa vedeti cum se impartea drepatea in UE, fostul actionar de la Dinamo, Cristi Borcea a fost condamnat pe 4 martie 2014 la 6 ani si patru luni de inchisoare cu executare, acuzat fiind ca a pagubit statul cu 1.252.384 de dolari. Si e si acum la parnaie. Basca, dupa ce va iesi din inchisoare, Cristi Borcea nu va avea voie ca timp de 2 ani de zile sa ocupe vreo functie sau sa reprezinte vreun club de fotbal in Romania.

Manevrele lui Messi

Procurorii spun ca Messi s-a folosit de firme din Uruguay, Belize, Elvetia si Marea Britanie pentru a evita plata taxelor catre fiscul spaniol, din sumele incasate ca drepturi de imagine. Ancheta a inceput in 2013, cand cei doi au acceptat sa achite suma de cinci milioane de euro, ca plata reparatorie catre statul spaniol.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 23-03-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!