Ai o poveste fotografii, sau materiale audio/video care crezi ca merita sa fie publicate?
Scrie-ne pe pont[@]national.ro (fara [ ]) sau completeaza formularul de AICI!
Home » News » Messi l-a batut pe Massi

Messi l-a batut pe Massi

Autor:

Lionel Messi este autorizat sa-si inregistreze marca de articole sportive in Uniunea Europeana, dupa ce a castigat litigiul cu marca spaniola de biciclete Massi,  justitia a anuland o rezolutie a Biroului pentru Proprietate Intelectuala al UE (EUIPO).

 

messi 1 Messi l a batut pe Massi

Seamana dar nu rasare: starul Barcelonei poate sa-si inregistreze marca de articole sportive in Europa, dupa ce a castigat litigiul cu brandul de biciclete Massi

In 2011, starul echipei FC Barcelona a inregistrat brandul Messi, cu intentia de a comercializa echipamente sportive cu numele sau, insa doi ani mai tarziu casa de avocatura Masferrer (a inregistrat  “Massi” in 1996) a contestat  marca jucatorului, pentru ca se putea confunda cu  brandul companiei care, la randul ei, produce echipamente sportive, inclusiv biciclete, din 1934. Cazul a ajuns in fata Tribunalului General al UE, biroul pentru Proprietate Intelectuala stabilise atunci ca Messi si Massi sunt nume aproape identice vizual si fonetic si ar putea genera confuzii in randul consumatorilor, insa tribunalul a respins acest argument, anuland prima decizie. messi 2 Messi l a batut pe Massi“Domnul Messi este, in fapt, o figura publica foarte cunoscuta, care poate fi vazuta la televizor si despre care se discuta in mod regulat, la televiziune si Radio”, a precizat tribunalul. Compania Massi poate contesta decizia in fata Curtii de Justitie a UE, insa magistratii au precizat ca in cazul in care mai exista oameni care nu au auzit de fotbalistul-vedeta, e putin probabil sa se afle printre cumparatorii de echipamente sportive. Fara  nicio legatura cu litigiul lui  Lionel Messi, exista o alta marca de biciclete, in Italia, care se  numeste Masi.    

Comenteaza pe Facebook


Ziarul National
Recomandarile zilei 19-02-2019
 
Multumim pentru apreciere!
NU, multumesc!